Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Al, thanks for calling me back’

Niet zozeer de Amsterdam Admirals, maar vooral Al Luginbill werd afgelopen nacht gememoreerd door Kurt Warner in zijn introductiespeech voor de Pro Football Hall of Fame. Het was de voormalig hoofdcoach van de Admirals die Kurt Warner een contract wist te bezorgen bij de St. Louis Rams en hem zo terug in de NFL bracht.

In Canton, Ohio staand naast zijn gouden buste vertelde Kurt Warner dat uit het niets Al Luginbill hem in 1996 belde om naar de Amsterdam Admirals te komen. De quarterback gaf aan dat hij de oversteek zou maken naar de NFLEurope als hij hem een contract wist te bezorgen bij een NFL team. De hoofcoach van de Admirals zou diverse NFL teams hebben gebeld, maar niemand had interesse. Een jaar later (1997) belde Luginbill opnieuw met dezelfde vraag. Warner had hetzelfde antwoord. Twaalf teams hadden deze keer na Al’s telefoontje geen interesse. De dertiende organisatie wel: de St. Louis Rams.

Zo bracht Luginbill Warner terug in de NFL en hield de quarterback woord door een ijzersterk seizoen bij de Amsterdam Admirals te draaien in 1998. “Iedereen heeft iemand nodig die je verder helpt. Al was die iemand voor mij”, stelde Warner vannacht. “Al, thanks for calling me back. For dusting me off and for uncovering my value”.
Check hier het fragment uit de speech van Warner over Al Luginbill.

Admirals kort in beeld
Verder sprak Warner niet over zijn tijd in Amsterdam. Hij plaatste de Amsterdam Admirals wel in het rijtje van zijn clubs die hij bedankte dat hij voor hen mocht spelen.

Brenda Warner (met uiteraard opvallende haardos) introduceerde haar man in de Pro Football Hall of Fame. Ze was overigens pas de vierde echtgenote die deze eer te beurt viel. Het filmpje bij deze introductie liet nog een mooie TD-run van Warner zien voor de Admirals tegen Rhein Fire.

Nu in 2017, staat er voor het eerst een speler met Admirals-verleden in de Hall of Fame. Benieuwd wie de eerste Nederlander wordt die een foto post van de zichzelf met de buste van Kurt Warner in Canton, Ohio.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *