Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Einde seizoen voor Julian Edelman?

De New England Patriots lijken een van hun Super Bowl LI helden kwijt te zijn voor het komende seizoen. ESPN insider Adam Schefter meldde dat de Patriots geloven dat Edelman zijn ACL scheurde tijdens de eerste drive van de wedstrijd tegen de Detroit Lions. Testen later vandaag zullen uitsluitsel brengen, maar het ziet er niet goed uit voor de slotreceiver of de New England Patriots.

Edelman startte zeer sterk aan de derde preseason wedstrijd tegen de Detroit Lions. Na zijn derde van drie catches voor 53 yards tijdens de eerste drive liep het echter mis. Vlak voor hij getackled werd, leek zijn knie het te begeven. De 31-jarige receiver sprong direct recht, maar hobbelde al snel naar de zijlijn. Mocht de blessure zo erg zijn als gevreesd, is dat een enorme aderlating voor de titelverdedigers. Sinds week 10 van het seizoen 2016, inclusief de play-offs, leidt Edelman alle receivers in yards per game met 99,1. Dat zijn er 2,5 meer dan Julio Jones in die tijdspanne ophaalde elke wedstrijd.

Als er één team echter gewapend lijkt te zijn voor deze blessure, is het wel New England. Nadat ze vorig jaar de Super Bowl wonnen zonder Rob Gronkowski, lijkt het dan ook wat overdreven om nu al te wanhopen. Chris Hogan zette een monsterlijke prestatie neer na Edelman’s blessure, en ook Amendola en Mitchell lopen nog rond tegenover free agency aanwinst Brandin Cooks. Met ook nog Gronk en running backs James White, Rex Burkhead en Dion Lewis, lijken er nog steeds voldoende opties voor Brady te zijn om de bal aan kwijt te kunnen.

Vooral voor Edelman zelf lijkt dit dan ook een grote klap. De 31-jarige receiver tekende een contract voor twee seizoenen afgelopen lente ter waarde van 11 miljoen. Aangezien hij echter naar alle waarschijnlijkheid het veld niet meer zal zien voor zijn 32ste verjaardag, lijkt het niet ondenkbaar dat we het laatste hebben gezien van Julian Edelman als begin en eindpunt van de Patriots offense. Hij zal ongetwijfeld zijn rol hebben in 2018, het valt alleen af te wachten hoe groot die nog zal zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *