Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Kizer volgende QB-slachtoffer in Cleveland

De Cleveland Browns geven rookie quarterback DeShone Kizer de teugels in handen van hun aanval. Met de trackrecord van de ploeg uit de AFC North kunnen we rekenen op de volgende veelbelovende qb die zijn carrière vroegtijdig ziet stranden in wat inmiddels de Bermuda Driehoek van de NFL genoemd mag worden.

Kizer was twee jaar starter bij Notre Dame en werd genoemd in het rijtje van top quarterbacks van de draft. De Browns kozen hem uiteindelijk in de tweede ronde. De jonge qb versloeg tijdens deze preseason Brock Osweiler en Cody Kessler. Osweiler was een dure trade met Texans en staat voor 16 miljoen dollar op de begroting. Verrassend om nu al te besluiten dat je hem bombardeert tot duurste back-up in de NFL.

Daarnaast was Kizer prima tijdens de preseason optredens, maar nog duidelijk geen aanstaand Hall of Fame materiaal. Hoofdcoach Hue Jackson liet voor de wedstrijd van gisteren tegen de Buccaneers al weten dat Kizer de starter zou zijn als hij niet te ver terug zou vallen. Van de 18 passes kwamen er maar 6 aan voor 93 yards en een interception. Voor Jackson was dit niet ‘te ver’ en mag de rookie aan de slag in het seizoen.

Nu zijn de verwachtingen niet hooggespannen in Cleveland, maar het voor de leeuwen gooien van je tweede ronde draft pick lijkt desondanks niet slim. Zeker in een divisie met sterkhouders als de Steelers, Ravens en Bengals wordt Kizer vooral een speelbal. Over twaalf maanden hebben ze in Cleveland eigenhandig al het talent uit deze jongen geslagen en voegt hij zich in een lang, lang rijtje geflopte rookies én quarterbacks. De Bermuda Driehoek van de NFL maakt heel bewust weer een nieuw slachtoffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *