Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seattle Seahawks doen zaakjes op vooravond van cutdown day

Met alle preseason wedstrijden achter ons, is het zoals elk jaar weer tijd voor teams om hun rosters terug te brengen naar 53 spelers. Een ideaal moment om nog wat spelers los te weken voor de Seahawks. Russell Wilson, Richard Sherman en co. mogen defensive tackle Sheldon Richardson en cornerback Justin Coleman verwelkomen in Seattle, Jermaine Kearse en Tramaine Brock’s tijd bij de Seahawks zit er dan weer op.

In tegenstelling tot andere jaren is er geen cutdown day van 90 naar 75 spelers. Hetgeen betekent dat alle 32 teams, ongeveer 37 spelers tegelijk zullen loslaten voor de deadline van 22u deze avond. Je zou voor minder door het bos de bomen niet meer zien. Terwijl de eerste cuts langzaam binnen druppelden, de Browns namen onder meer afscheid van Joe Haden en Brock Osweiler en ook Victor Cruz mag op zoek naar een nieuw team, haalden de Seahawks nog wat versterking via trades.

De grootste naam is ongetwijfeld Sheldon Richardson. De voormalige first round pick van de New York Jets werd verkozen als defensive rookie of the year in 2013 en volgde dit op met een pro bowl selectie in 2014. Samen met Muhammad Wilkerson en Damon Harrison vormde hij één van de beste defensive lines in de NFL. De laatste twee jaren verdronk hij echter samen met de Jets en kwam hij meer dan één keer negatief in het nieuws. Met ook nog Leonard Williams onder contract in de Big Apple, is deze trade allesbehalve een verrassing. De Seahawks krijgen er echter een boel vuurkracht bij indien hij zijn topvorm terugvindt.

In ruil voor Richardson krijgen de Jets wide receiver Jermaine Kearse en een second round pick voor de 2018 NFL draft. Beide teams wisselden ook van 7th round pick. 

Cornerback Tramaine Brock kwam pas midden augustus in Seattle aan nadat een zaak rond huiselijk geweld verworpen werd in de rechtbank. De voormalige 49’er trekt nu naar Minnesota, waar hij voor depth zal zorgen achter Xavier Rhodes. Op zijn best was Brock een top 20 cornerback, afwachten of zijn rommelig vertrek in San Francisco en het nog steeds lopende onderzoek van de NFL hem hebben beroofd van zijn focus.

Als vervanging gingen de Seahawks winkelen bij de verdedigende kampioen. Slot cornerback Justin Coleman was vooral een special teams speler en backup in twee seizoen New England, dat zal in Seattle hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn. New England gaat na de gescheurde ACL van 2016 second round pick Cyrus Jones zo het seizoen in met Jonathan Jones achter het trio Malcom Butler, Stephon Gilmore en Eric Rowe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *