Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Luchtaanval Tom Brady ondermaats tegen Chiefs

Het was alsof er donderdagnacht een orkaan over New England raasde. De New England Patriots werden tijdens de NFL Kick Off in eigen huis een helft weggespeeld: het bezoekende Kansas City Chiefs ging er uiteindelijk met een 42-27 overwinning vandoor.

Hebben we het einde van het tijdperk Brady donderdagnacht gezien? Dat is de hamvraag van de openingsnight van het NFL-seizoen. Feit: Brady is begin augustus 40 jaar oud geworden en wacht nog op zijn eerste touchdown-pass als veertiger. Feit: De quarterback was onkarakteristiek onzuiver op passes langer dan 10 yards. De Pro Bowler completeerde op passes van deze afstand slechts 6 van de 20 targets.

In totaal had Brady donderdag 7 targets op Danny Amendola voor 100 targets. Zes van de zeven targets werden gevangen, maar de receiver viel in de tweede helft geblesseerd uit met een hoofdblessure. Gezien de geschiedenis van de ballenvanger met betrekking tot hersenschuddingen, mag er niet al te positief worden gekeken naar een snelle terugkeer. Voor de Patriots een zorg. Haal de catches en targets op Amendola uit het playbook van de Patriots en Brady’s cijfers zijn opeens erg matig: 9 completions op 29 attempts voor 167 yards.

Het is moeilijk om in de glazen bol te kijken, maar statistisch gezien is een uiting waarbij de quarterback minder dan 50% van zijn passes voltooid én hij geen touchdowns gooit een rariteit. In het 2013 seizoen gebeurde het hem twee keer: tegen Cincinnati en New York Jets.  Statistisch gezien is 2013 zijn minst productieve jaar van het afgelopen decennium (afgezien van seizoen 2008, waar hij in de openingswedstrijd geblesseerd raakte).

Aangezien ook Julian Edelman voor het seizoen is uitgeschakeld en tight end Rob Gronkowski erg roestig was (hij liet een 100% touchdown vallen) donderdag, mogen we voorzichtig stellen dat er in New England nog wel wat stapjes moeten worden gezet om een Super Bowl seizoen te herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *