Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rechter helpt Cowboys in het zadel

Een Texaanse rechter heeft de Dallas Cowboys een prettige dienst bewezen door een dwangbevel uit te vaardigen waardoor de schorsing van Ezekiel Elliott voorlopig is opgeschort. Hiermee kan de runningback dit seizoen gewoon spelen en is ‘America’s Team’ gewoon Super Bowl contender. 

We voorspelden al dat Elliott gewoon zou spelen dit jaar. De route hier naartoe was iets anders dan we dachten. Districtsrechter Amos Mazzant vaardige een contactverbod én vooronderzoek uit. Het eerste verbod vertraagt de schorsing van ‘Zeke’ maar veertien dagen. Het vooronderzoek door Mazzant kan echter maanden duren. De rechter plant dit namelijk zelf in en kan ‘zomaar’ na het seizoen zijn.

Texas zet alle kaarten in om de Cowboys naar de Super Bowl te brengen.

Goodell kan natuurlijk nog wat juridische trucjes plaatsen, maar zal eerst wachten op de beroepszaak die al was aangespannen door Elliott. Hierdoor zou de runningback sowieso al in week 1 kunnen spelen. Ondertussen zit de commissioner in zijn ivoren toren te broeden op een ongetwijfeld nieuw plannetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *