Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Cincinnati Bengals imploderen na 0-2 start

De Cincinnati Bengals vallen rap uit elkaar. Hoofdcoach Marvin Lewis heeft na een 0-2 start offensive coordinator Ken Zampese ontslagen. Het lukte de aanvalscoördinator niet om de sterren van het team de bal in handen te drukken: Cincinnati werd hierdoor het eerste team sinds de Philadelphia Eagles (1993), dat niet in staat was een touchdown te scoren tijdens de eerste twee thuiswedstrijden.

Quarterback Dalton liet tijdens de eerste twee competitiewedstrijden zien zich bepaald niet als een vis in het water te voelen. Met overthrows, verkeerde beslissingen en vier interceptions zien zijn statistieken er niet rooskleurig uit: slechts 54,5 procent van zijn passes komen aan en hij is dit seizoen al acht keer naar de grond gewerkt.

Afgelopen donderdagnacht liep Cincy averij op tegen de Houston Texans en dat team had in de eerste competitieronde laten zien bepaald geen hoogvlieger te zijn. Na de wedstrijd botvierde ster A.J. Green zijn frustraties richting de media, het eerste teken dat er veel onvrede is in de lockerroom.

Hoe deze situatie uitspeelt voor Marvin Lewis? De ploeg haalde vorig seizoen voor het eerst sinds 2009 de playoffs niet en de hoofdcoach kreeg voor het eerst sinds 2010 geen contractverlenging mee. De keuze om na vorig seizoen door te gaan met Zampese (ondanks een middelmatig jaar van Dalton en geen enkele receiver of running back met mijlpaal-prestaties) kan hem zeker worden aangerekend. Ga er maar vanuit dat hij de eerste hoofdcoach wordt die dit seizoen aan de kant wordt gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *