Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 3: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 3, de eerste teams gaan zich serieus zorgen maken. Anderen rekenen zich rijk. In GridIron’s Headlines & Flatlines gaan we ongegeneerd bepalen wie recht van spreken heeft. De drie top-performers en de drie NFL-elementen die danig door het ijs zakte. 

Flatlines

3. Baltimore Ravens
De Baltimore Ravens kwamen met veel bombarie naar London door eigen helden Jonathan Ogden, Ed Reed en Ray Lewis mee te nemen. Helaas nam de bestaande selectie de wedstrijd in Europa tegen de Jacksonville Jaguars niet zo serieus. De ploeg kwam na de mislukte kick-off van de Jags niet meer in het stuk voor. Apathisch was misschien het beste woord, waarna de Ravens met de staart tussen de benen terug mogen vliegen met veel kopzorgen. Het verlies van guard Yanda vorige week lijkt zich dusdanig te manifesteren dat de playoffs verder weg lijken dan ze gewend zijn in Baltimore.

2. Miami Dolphins aanval
Als je eigen hoofdcoach je ‘garbage’ noemt, is het einde nabij. Tegen de Jets zag hij naar eigen zeggen de meeste mentale fouten in de afgelopen twee jaar. En dat terwijl op papier er een gedegen aanval zou moeten staan. Quarterback Jay Cutler, receiver Jarvis Landry of runningback Jay Ajayi maken hun faam echter niet waar. Het is nog vroeg, maar als Adam Gase niet voortijdig bij de ‘garbage’ gezet wil worden, moet hij toch beginnen bij dit trio om het vuurtje aan te krijgen. Sterkte Adam…

1. Donald Trump
Een beetje lange afstandsretoriek over een weer met Noord-Korea is toch wat anders dan de pijlen te richten op sportende volkshelden. Het ‘Anthem-protest’ was op weg naar een stille dood totdat president Trump zich ermee ging bemoeien. De protesten waren nog nooit zo hevig en zelfs de eigenaren gingen hierin mee. En dus spraken we niet over sportief resultaat, maar over zaken aan de zijlijn. En verloor de sport toch een beetje in speelronde 3. Ondanks dat er ook boe-geroep was, was Trump de grootste verliezer.

Headlines:

3. Case Keenum (Minnesota Vikings)
Quarterback Case Keenum verraste vriend en vijand en bovenal zijn eigen Vikings-organisatie met zijn optreden tegen de Buccaneers. De franchise zag haar Waterloo al vroeg in het seizoen naderen zonder de geblesseerde Sam Bradford tegen playoffs-contender Tampa Bay. Back-up Keenum had op zijn cv niet echt de papieren om vertrouwen te wekken, maar heeft deze sinds zondag wel. De quarterback completeerde 25 van zijn 33 passes voor 369 yards, 3 touchdowns en 0 interceptions. Daarbij uiteraard geholpen door receiver Stephon Diggs. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar in Minnesota hebben ze iets minder stress om de blessure van Bradford.

2. Kareem Hunt (Kansas City Chiefs)
Sorry, voor de tweede keer in drie weken moeten we Kareem Hunt toch benoemen als headline. De rookie runningback is de eerste speler in de NFL die in zijn eerste drie wedstrijden touchdowns van 50+ yards maakt. Zondag liep hij over 69 yards een bal binnen wat hem hielp op weg naar 178 yards over de grond en twee touchdowns. Zijn eigen effectiviteit over de grond maakte wel dat de Chiefs niet echt een luchtaanval hoefde op te tuigen. Hij kwam daarmee niet verder dan één vangbal voor 11 yards. Om dan toch een puntje van kritiek te hebben op deze aanstaande Rookie of het Year.

1. Defensie Washington Redskins
De Redskins hielden zondag de losgeslagen Oakland Raiders volledig aan de grond. Het ensemble Carr, Cooper, Crabtree en Lynch kwam niet verder dan 128 yards samen. Sterker nog dat de defensie van Washington bij alle elf de derde downs zorgden dat er geen één keer een first down werd gehaald. Ze lieten de bezoekers uit Oakland een flink toontje lager zingen met maar 2,7 yards per play. Opeens zijn ze serieus kandidaat om met de Eagles en Cowboys de strijd aan te gaan om de NFC East titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *