Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 4: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 4 en een wereld van verschil tussen 3-1, 2-2 en 1-3. In GridIron’s Headlines & Flatlines gaan we ongegeneerd bepalen wie recht van spreken heeft als het gaat om succes en wie vooral zijn mond moet houden. De drie top-performers en de drie NFL-elementen… volgens ons dan.

Flatlines3.

Mike Glennon (Chicago Bears)
Verliezen in de oudste wedstrijd van de NFL tegen je nummer één rivaal is dodelijk. Zo ervoer ook Mike Glennon bij de Bears. Hij gooide twee onderscheppingen, waarmee zijn seizoenstotaal op 5 kwam. Meer dan zijn 4 touchdowns. De Bears staan 1-3 en hopen op een wondertje zoals de Texans ervaren met Deshaun Watson. Eindelijk had Glennon een seizoen voor ogen als starter, maar na vier wedstrijden is de droom voorbij en wordt hij geslachtofferd voor Mitchell Trubisky.

2. Cleveland Browns
De Browns zijn weer gewoon de Browns. Gewoon k*t dus. Dat zegt niet alleen de 0-4 stand, maar vooral de inmaakpartij door de Bengals met 31-7. De divisiegenoten uit Cincinnati kennen namelijk een dramatisch seizoen en ontsloegen al na twee weken hun offensive coordinator. Toch konden de Browns nog geen één potje breken op eigen veld. Dit voelt als een first overall pick waiting to happen. Komt het ooit nog goed in Cleveland?

1. Jay Cutler
De Miami Dolphins aanval wist in zeven van de laatste acht kwarten geen touchdown te scoren. In de London game tegen de Saints werd het een shutdown. Je aanvalsleider is dan automatisch de kop van jut. Jay Cutler werd vorige week al deels geschoffeerd door zijn hoofdcoach. Deze keer mogen wij het doen. Jay kan er beter mee stoppen. Op papier veel potentie, maar te wisselvallig om echt een topper te zijn. Dat weten ze in Denver en in Chicago. In Miami weten ze nu ook dat je met Cutler nooit een serieuze contender kunt worden.

 

Headlines

3. Greg Zuerlein (St. Louis Rams) 
Kicker Zuerlein zorgde er eigenhandig voor dat de Rams niet 2-2 zijn, maar 3-1 en aan de leiding gaan in de NFC West. In de 35-30 overwinning op de Dallas Cowboys nam de special teamer 23 punten voor zijn rekening. Hij was 7 uit 7 op de fieldgoals, afgetopt met nog twee PAT’s. Prompt is Zuerlein de kicker met de meeste punten in de NFL. Daarbij ook feilloos met 14 uit 14 field goals. En dan te bedenken dat hij maar in 42% van de fantasy leagues gekozen is bij Yahoo. Punten liggen voor het oprapen.

2. Kansas City Chiefs
De enige ploeg die na vier wedstrijden nog ongeslagen is, verdient toch wel een aanbeveling. Zeker nadat de Chiefs op Monday Night Football mooi terugkwamen van een 10-0 achterstand om met 20-29 te winnen. Kareem Hunt was weer goed, maar niet de grootste man. De ploeg is uitgebalanceerd, getuige de verdediging die met een fumble return voor een touchdown beslissend waren. Het kan zomaar zijn dat hoofdcoach Andy Reid bezig is met een Super Bowl Run.

1. Deshaun Watson (Houston Texans)
We hadden de Texans na het week 1-verlies tegen de Jaguars al afgeschreven. In die wedstrijd viel rookie quarterback Deshaun Watson in en sindsdien speelt hij iedere week beter. Tegen de divisiegenoten uit Tennessee kroop hij helemaal uit zijn schulp. 25 van zijn 34 passes kwamen aan voor 283 yards en vier touchdowns. Die ene interceptie laten we even buiten beschouwing. Daarnaast liep hij ook nog een zespunter binnen. Met 2-2 ligt het seizoen weer helemaal open. Eén echte zwaluw maakt nog geen zomer, maar misschien heeft Kareem Hunt (Chiefs) toch een concurrent als Offensive Rookie of the Year.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *