Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN: “Geen sprake van instemming”

Vorige week kondigde Amsterdam Crusaders aan niet langer uit te komen in de vaderlandse AFBN Eredivisie, maar komend seizoen louter te spelen tegen buitenlandse teams. De AFBN is daar fel over van leer getrokken.

“Er is een persbericht van de Amsterdam Crusaders uitgegaan betreffende haar aspiraties voor het komende seizoen met betrekking tot het eerste senior full contact team. Dit persbericht wekt de suggestie dat het AFBN bestuur instemt met hun plannen,” zo valt de lezen op de Facebook-pagina van de bond.

“Daar is op dit moment geen sprake van. Het AFBN bestuur heeft een aantal maanden geleden kennis genomen van hun ideeën. Toentertijd werd gevraagd om een plan, inclusief een sluitende begroting om dit te bewerkstelligen. Hierna heeft het AFBN bestuur niets meer vernomen dan wel ontvangen. Bovendien is het namelijk zo dat een dergelijk verzoek en eventueel besluit in een raamwerk zou moeten plaatsvinden waarbij de belangen van de AFBN, haar leden en competitie blijven gewaarborgd. Het AFBN bestuur betreurt het feit dat er onjuiste informatie door één van haar leden is gecommuniceerd, maar gaat er vanuit dat het overenthousiast is in plaats van dat het hier kwaad handelen betreft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *