Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Cam Newton duidelijk tegen ‘Grab them by the Pussy’

Cam Newton was vorig weekend talk of the town, nadat hij zich laagdunkend had uitgelaten tegen een vrouwelijke reporter. Toen de journaliste hem vroeg naar enkele plays van vorige week, antwoordde hij met een grote smile dat het raar was om die vraag uit de mond van een vrouw te horen. Gisteren droeg hij daarom een opmerkelijk accessoire op zijn kleding tijdens de teamvlucht.

Direct na de wedstrijd wilde de quarterback van geen excuses weten, toen de vrouwelijke reporter hem in de catacomben confronteerde met zijn denigrerende opmerking. Maar daags na het voorval bood Newton alsnog publiekelijk zijn excuses aan, nadat hij merkte dat de situatie escaleerde. Hij gaf ondermeer aan vrouwen hoog te hebben zitten, bijna precies een jaar nadat Donald Trump dat had nagelaten. Volgens de Amerikaanse president is er namelijk nog steeds geslachtsongelijkheid en ‘you should grab them by the pussy‘.

Dat Newton schuldbewust is, en vooral tegen de vrouwonvriendelijkheid van zijn president, liet hij vandaag opnieuw zien. Op de teamvlucht droeg de ster een button op zijn hoofddeksel, die refereert aan een feministisch symbool uit de Tweede Wereldoorlog. Op de button zijn vrouwen te zien uit de ‘We Can Do It’-campagne, waarin vrouwen tijdens de oorlog werden aangespoord om in de fabriek te werken om zo het oorlogsfront te ondersteunen.

Een afbeelding van de campagne vind je hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *