Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants pleit voor een American football-divisie

Het vertrek van Amsterdam Crusaders uit de Eredivisie is geen reden voor Groningen Giants om een vrijwillige degradatie naar de Eerste Divisie te heroverwegen.

Bestuursvoorzitter Johan Oosterhuis haalt eens te meer aan waarom de Giants onlangs op een Algemene Ledenvergadering hebben besloten om een stapje terug te doen: “Magere coaching staf. 15 spelers die twee of meer seizoenen hebben gedraaid, 9 nieuwe spelers dit jaar plus de 8 van vorig jaar. Plus al twee seizoenen maar 6 wedstrijden. Opgeteld is het een no-brainer, ons besluit staat vast.”

Behalve de aankondiging van de Amsterdamse exodus, alsmede het Groningse besluit om terug te treden, zijn er meer teams die moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. Vooral sportief. Oosterhuis pleit dan ook dat het tijd wordt voor een grote vaderlandse competitie, bestaande uit een divisie: “Ik hoop dat de AFBN het licht ziet.” Zijn opvatting kan op steeds meer supporters rekenen op de social media kanalen die het Nederlandse American football-landschap rijk is.

Het besluit van de Crusaders moedigt hij verder aan: “Wanneer de Cru dit goed oppakt kan het juist voor meer PR rond de sport zorgen met mooie wedstrijden in Amsterdam. Wat wel belangrijk blijft is dat ze de begroting rond hebben, zodat Cru2 en de jeugd voldoende aandacht krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *