Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 9: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 9 was weer verrassend zowel in positieve als negatieve zin. GridIron stelt ter discussie wie een headline was en vooral ook wie uitpakte als een flatline.

Flatlines

3. Brett Hundley
Right tackle Bulaga van de Green Bay Packers scheurde maandagavond zijn kruisband af in de verloren wedstrijd tegen de Lions. Daarmee lijkt iedere hoop verdwenen dat quarterback Brett Hundley nog succes kan genereren als ongewenste opvolger van de geblesseerde Aaron Rodgers. Hundley lijkt vooral aangeschoten wild en verloor al drie wedstrijden op rij. Als dan mensen weer gaan bedenken dat dissident Kaepernick wel eens aangekocht kan worden, krijg je een virtuele trap na als je als quarterback al op je rug op de grond ligt.

2. Mike Evans
De receiver van de Buccaneers verpersoonlijkte de teleurstelling en frustratie bij de Tampa Bay Buccaneers op zondag tegen de New Orleans Saints. De Bucs zouden voor het seizoen playoff-kandidaat zijn, het team stort inmiddels als een kaartenhuis in elkaar. Toen cornerback Lattimore aan de zijlijn quarterback Jameis Winston stond uit te dagen, was dat de fatale druppel die de emmer van ellende deed overlopen. Evans plaatste uit een blinde hoek een tackle op Lattimore waar de gemiddelde verdediger in de NFL alleen maar kan dromen. Helaas weinig lof voor Mike Evans, die zich in zijn handjes mocht knijpen dat hij niet direct weggestuurd werd van het veld. Hij is inmiddels voor een wedstrijd geschorst.

1. Brock Osweiler
De Broncos slachtofferde Trevor Siemian voor zijn ineffectieve spel als quarterback ten faveure van Brock Osweiler. De Eagles hadden echter weinig zin om mee te werken aan de comeback van de quarterback die zelfs niet goed genoeg was als backup van de Cleveland Brows. Philadelphia liet geen spaan heel van Osweiler die niet meer bleek dan een houten klaas met shoulder pads. Meest treurige is dat ze in Denver denken dat derde optie Paxton Lynch nog niet klaar is om het ‘Brockje’ ellende uit zijn lijden te verlossen.

Headlines:

3. Cardinals Veteranen
In de speelronde waarin de Veteranen werden geeerd. Waren het de ‘veteranen’ van de Arizona Cardinals die het verschil maakten tegen aartsrivaal San Francisco. Adrian Peterson had 37 carries voor 159 yards en at veel tijd van de klok af. Ondertussen passeerde hij zowel de 12.000 yards als Thurman Thomas als nummer 15 op de alltime yards lijst. Larry Fitzgerald was leading receiver bij de Cards met 70 yards en hij ging op zijn beurt voorbij aan Tim Brown op weg naar de zesde plaats in de All-time receiving lijst. Top veteraan was echter Karlos Dansby. Naast zijn constante druk op de quarterback van de Niners ving hij in het vierde kwart in de endzone een interception die de overwinning veilig stelde voor Arizona.

2. Adam Vinatieri
Niet de meest opvallende wedstrijd van Vinatieri. Al is een 53 yards field goal van een kicker die over twee maanden 45 jaar wordt wel enige lof waard. Als oud-speler van de Amsterdam Admirals in 1996 heeft Adam een streepje voor. Zeker nu hij tweede staat op de scoringslijst allertijden. In zijn 22ste seizoen in de NFL trapte hij 2.438 punten bij elkaar en passeerde hij Gary Anderson. Vinatieri heeft al aangegeven volgend jaar door te gaan op jacht naar de 2.544 punten van topscorer aller tijden Morten Andersen.

1. Eagles running game
De Philadelphia Eagles lijken klaar voor de Super Bowl. Met de komst van Ajayi is er geen houden meer aan de running game voor verdedigers in de NFL.  Samen met Blount en Clement liep hij dwars over de Denver Broncos defensie heen. 153 yards met een gemiddelde van 5,3 yards per carry zegt genoeg. Kracht, snelheid en finesse… En dan hebben ze ook nog een quarterback die meer vrijheid krijgt om te excelleren. Die 53 punten die ze scoorden worden eerder regel dan uitzondering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *