Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Kaepernick daagt headcoaches Texans en Packers

NFL hoofdcoaches let op uw woorden als het gaat om de quarterback-positie. Colin Kaepernick heeft Bill O’Brien (Texans) en Mike McCarthy (Packers) als getuigen opgeroepen na hun quotes over opvolging van hun aanvalsleiders Deshaun Watson en Aaron Rodgers.

De zaak ‘Kaepernick’ wordt met de dag lelijker. Na het aanklagen van de NFL owners voor vermeende samenzwering tegen hem als aanstichter van de knielende spelers tijdens het volkslied, begint hij om zich heen te slaan richting headcoaches. Toen O’Brien en McCarthy werden gevraagd of de voormalig quarterback van de 49ers een mogelijke opvolger kon zijn voor hun langdurige geblesseerde aanvalsleiders, hoorde hij verdachte zaken in deze uitspraken. Hij moet toch echt spoken zien. McCarthy gaf bijvoorbeeld aan dat hij vertrouwen had in zijn twee resterende quarterbacks omdat hij daar al 2 en 3 jaar in investeerde. Sindsdien is er ook niemand anders gecontracteerd in Green Bay. De Texans namen veteraan Josh Johnson aan.

Kaepernick is klaar. Vorig seizoen verloor hij 10 van de 11 wedstrijden. Dat staat niet goed op je cv. Een cv dat net wat duurder is dan die van bijvoorbeeld Josh Johnson omdat er wel een Super Bowl optreden op staat. Waarom zou een club meer geld uitgeven aan iemand die steeds harder downhill gaat, als je voor minder een hardwerkende veteraan kan krijgen die minder talentvol is én géén stoorzender in je kleedkamer?

Kaepernick kan dit alleen nog maar doen om zijn zakken te vullen. Geen team gaat hem nog aannemen nu hij zijn pijlen ook op coaches begint te richten. Dat moet wel een ongeschreven regel zijn, waar niemand elkaar over hoeft te mailen (waar hij de eigenaren van beticht). Kaepernick krijgt zo alleen maar meer vijanden en gaat steeds verder af van zijn ooit zo nobel bedoelde reden om te gaan knielen. Wellicht dat Roger Goodell hem in een aanstaand onderonsje nog terug op aarde kan zetten. Maar het lijkt ijdele hoop. Roger kan Colin maar beter goed laten checken op afluisterapparaatjes. Voor je weet heeft de gevallen quarterback een quoteje dat hij juridisch weer wil misbruiken.

Interessant is de gedachte dat Roger Goodell volgens de cao spelers mag schorsen als ze de NFL in diskrediet brengen… Echt goede pr kunnen we de zaak ‘Kaepernick’ niet noemen. Go Roger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *