Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Week 10: GridIron’s Headlines & Flatlines

In week 10 begint het plaatje van de Playoffs steeds meer helderheid te vertonen. De weken waarin ploegen op het vinkentouw door moeten stoten als headline of door de mand vallen als flatline. 

Flatlines

3. Hue Jackson
We moeten hem vermelden. De Cleveland Browns wonnen één keer in 25 wedstrijden onder hoofdcoach Hue Jackson. Niets nieuws, maar waar we dachten dat de bodem bereikt was van de put, gaan ze weer een stapje verder in Cleveland. Frustratie alom op weg naar opnieuw een eerste ronde draft pick. Als Jackson het einde van het seizoen haalt, mogen we van een wonder spreken of mismanagement…

2. New York Giants
De 49ers pakten in week 10 hun eerste overwinning van het seizoen. Als dat gebeurt, mag je automatisch kritisch zijn op de verliezer. De Giants wonnen bovendien ook maar één wedstrijd. Gelukkig zijn de Browns er nog om de rode lantaarn stevig vast te houden. Na alle blessures bij de receivers, lijkt de ploeg zich niet op te kunnen richten. Eli Manning speelde zijn 208ste wedstrijd op rij voor de Giants en kwam op gelijke hoogte met zijn broer als nummer twee achter Brett Favre als quaterback met de meeste wedstrijden op rij. De vraag is of hij alsnog kind van de rekening gaat worden in New York. Het is hem niet echt aan te rekenen, maar Eli staat ook niet bekend als de quarterback die iets extra’s kan brengen.

1. Tyrod Taylor
De quarterback kwam er niet aan te pas op eigen veld tegen de Saints. De helft van de passes kwam niet aan, maar 56 yards en een onderschepping. Tijd om op de bank te gaan zitten. Tyrod Taylor lijkt het niet in zich te hebben om constant te presteren en de Bills echt op weg naar succes te leiden. De ploeg maakt theoretisch nog kans op de playoffs, maar met twee wedstrijden tegen de Patriots in het verschiet mag het duidelijk zijn dat we het hier over ijdele hoop hebben.

Headlines:

3. Adrian Clayborn
De defensive end van de Atlanta Falcons had pas één seizoen in zijn carriere meer dan zes sacks in een heel jaar. Tegen de Dallas Cowboys had hij er zes in één wedstrijd en evenaarde hij bijna het record van Derrick Thomas voor sacks in één wedstrijd. Clayborn maakte handig gebruik van de afwezigheid van left tackle Tyron Smith bij Dallas.

2. Cam Newton
Waar de Saints zeven wedstrijden op rij hebben gewonnen, moeten de Panthers alle zeilen bijzetten om bij te blijven in de NFC South. De hoogste tijd voor Cam Newton om weer eens uit te blinken. De voormalig league MVP deed wat er moest gebeuren op maandagavond. Hij maakte na rust het verschil in de overwinning op de Miami Dolphins. Hij gooide vier touchdowns, maar liep ook 95 yards bij elkaar. Een ouderwets veelzijdig gevaar in de aanval dus.

1. Mark Ingram & Alvin Kamara
Het runningback-duo van de New Orleans Saints had vorige week al headline mogen zijn, maar na zondag lieten ze hier geen twijfel over bestaan. Beide gingen over de 100 yards en hadden respectievelijk 3 en 1 touchdown. Hun prestatie zorgde zelfs dat Drew Brees niet eens over de 200 yards hoefde te gooien of laat staan ook maar één touchdown. Geïnspireerd door het duo runningbacks liep Brees zelf nog wel een score binnen. En als de Saints niet alleen afhankelijk zijn van hun quarterback, zijn ze gevaarlijk materiaal voor de concurrentie op weg naar de Super Bowl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *