Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Adam Thielen is pretty fly

Minnesota Vikings wide receiver Adam Thielen ligt op koers om Randy Moss uit de geschiedenisboeken te vagen bij de club. De ungedrafte Thielen ving in 10 wedstrijden tijdens dit seizoen 62 ballen voor 916 yards. Hij schaart zich hiermee bij Moss als de enige receiver in de clubgeschiedenis die dit voor elkaar kreeg.

Thielen, die zelf geboren en getogen is in Minnesota, zette gisteren zijn opmars in de NFL door. Een korte pass zette hij om in een 65-yard sprint richting de endzone, waarbij hij twee verdedigers de hielen liet zien. Thielen eindigde het duel met 6 catches en 123 yards.

Randy Moss klaarde in 2003 hetzelfde klusje.

De manier waarop Thielen verdedigers het bos in stuurt is bizar. Thielen viel in college niet op en werd dan ook niet gedraft. De 1.88 meter grote receiver mocht niet eens opdraven bij de Scouting Combine en beleefde zijn eerste twee seizoenen in de NFL in relatieve anonimiteit met 20 catches en één touchdown.

Door toedoen van Thielen maakt Minnesota kans om in februari de eerste ploeg te zijn die optreedt in een Super Bowl in de eigen stad. De 24-7 overwinning gisteren op de Los Angeles Rams bracht het record van de ploeg naar 8-2. Op Thanksgiving (aanstaande donderdag) kruist de ploeg de degens met Detroit Lions, die met 6-4 een tweede plek in de NFC North bezetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *