Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Week 11: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 11 en de tijd wordt cruciaal voor de ploegen die dichtbij de .500 zitten. De komende weken geven de doorslag op weg naar de playoffs. Je kunt dus maar beter headline zijn, dan een flatline… maar dat is logisch.

Flatlines

3. Dallas Cowboys defense
De Cowboys hadden nog één kans om de Eagles bij te benen in een rechtstreeks duel. Die kans werd op maandagavond gemist. Met dank aan de defensie die zonder linebacker Sean Lee vleugellam was. De Eagles liepen 215 yards over de grond bij elkaar met een gemiddelde van 6,5 yards per carry. Als je dat laat gebeuren heb je niets te zoeken in de playoffs.

2. Blair Walsh & Pete Carroll
De Seattle Seahawks verloren met drie punten verschil en lieten zelf zes punten op het veld liggen. Natuurlijk miste Blair Walsh een 52 yards field goal poging in de laatste seconde van de wedstrijd om overtime veilig te stellen. En is het treurig dat een kicker heden ten dage de vork in de endzone niet eens weet te halen over 52 yards. Echter ook in de eerste helft miste de ploeg drie punten, omdat de hoofdcoach bij 24-17 15 seconden voor halftime bij ‘4th and one’ koos om een field goal fake uit te voeren in plaats van een 35 yards field goal tussen de palen te schieten. Dure, dure, maar vooral onnodig gemiste punten.

1. Nate Peterman
Weg met de mantel der liefde omdat het een rookie is in een slecht draaiend team. Nate Peterman moet aan de schandpaal. De rookie gooide in zijn eerste wedstrijd als starter vijf interceptions in één helft. Sterker nog vijf interceptions in 14 pogingen, waarvan de eerste een picksix was. Sinds 1991 is hij de vierde quarterback (Ryan Fitzpatrick, Ty Detmer en Drew Bledsoe) die vijf onderscheppingen gooide in één helft. Bij een 40-10 achterstand kort na rust werd Peterman uit zijn lijden verlost en mocht de eerder geslachtofferde Tyrod Taylor weer opdraven. Slechter kon namelijk toch niet.

Headlines:

3. Tom Brady
De quarterback wist zondag in Mexico City weer een nieuwe NFL record te breken. Hij gooide als eerste quarterback in de NFL in drie verschillende landen tijdens een reguliere wedstrijd 300+ yards bij elkaar. Ondertussen versloeg hij de Raiders met drie touchdowns, zonder ademhalingsproblemen. En zonder afleiding van een zekere Lynch die knielde bij het Amerikaanse volkslied en ging staan bij het Mexicaanse.

2. Antonio Brown
De receiver van de Pittsburgh Steelers ving niet zomaar tien ballen voor 144 yards en drie touchdowns. De manier waarop geeft de doorslag om toe te treden tot de headlines van deze week. Hij ging als eerste receiver over de 1000 yards dit seizoen, maar vooral zijn derde touchdown was simpelweg geweldig. Brown ving de bal met een hand, geklemd tegen zijn helm en op zijn schouder. Op social media werd het nu al de catch van het jaar genoemd. Eentje in de trant van de catch van Tyree in de Super Bowl.

1. Mark Ingram & Alvin Kamara
Bijna tegen de principes van deze rubriek in staat hetzelfde duo als vorige week op 1 als headline. Het duo zorgde ervoor dat de Saints terug konden komen van 15 punten achterstand in het vierde kwart op weg naar overtime. In overtime bracht Ingram met twee runs van samen 51 yards de Saints in scoringspositie voor de beslissende fieldgoal. Daarmee werden de Saints de eerste ploeg in de geschiedenis van de NFL die na een 0-2 start acht wedstrijden op rij winnen. Daarbij zijn Ingram en Kamara op weg om het meest succesvolle runningback-duo te worden in aantal yards. Ze gaan nu richting een ongeevenaarde 3000+ yards samen. Ze kunnen het tweede duo worden na Byner en Mack van de Browns in 1985 die allebei over de 1400 yards gaan over de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *