Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Schreeuw om kunstgras in NFL zwelt aan

Kunstgras is geweldig, vinden ze in de National Football League. Alhoewel kunstgras ook nadelen heeft, is het volgens de kenners nog altijd beter dan spelen op een slecht verzorgd natuurlijk grasveld.

Afgelopen donderdag laaide de discussie weer op, toen het been van Washington Redskins quarterback Kirk Cousins in het gras bleef haken. Het veld in D.C. oogde dan ook allerminst picobello, het gras was bruin uitgeslagen. De NFL Players Association is nu ‘op de zaak’ gezet om te kijken of er sprake is van verwaarlozing.

“Niks aan het handje,” zeggen echter NFL Communicatie goeroe Mike Signora en de PR-man van de Redskins. “Het veld was goed bespeelbaar en wij hebben daar geen klachten over gehad.”

In de NFL hebben ze natuurlijk minder op technisch vlak (balletje rond sneller en stuitert anders) minder last van het kunstgras dan in Eredivisie- en Jupiler League voetbal, alhoewel er ook in de NFL blessures worden geassocieerd met spelen op de onnatuurlijke ondergrond. De ’turf toe’ is daar de bekendste van.

Nog slechts een handvol teams speelt in de NFL op natuurlijk gras. Ook in Nederland gaan steeds meer AFBN-teams in de weer met ‘fieldturf’. Groningen Giants en Arnhem Falcons spelen al standaard op nep-gras. Ook Amsterdam Crusaders gaan deze winter over op kunstgras. Dat veld wordt momenteel aangelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *