Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes wint onderlinge strijd van Leiden

De Hilversum Hurricanes hebben een onderlinge offseason competitie van Lightning Leiden gewonnen. Nadat het 20-18 voor de Leidenaren werd in de eerste wedstrijd, werd het gisteren 21-18 voor de Hilversum Hurricanes. Het onderscheidende punt kwam 33 seconden voor tijd van de voet van kicker Tim Beuckens, die een PAT verzilverde.

 

De Hurricanes hopen dit seizoen, nu de hoofdmacht van de Amsterdam Crusaders de heil zoekt in Europa, de grote droom waar te maken en Nederlands kampioen te worden. Als opmaat naar het Eredivisie seizoen werd daarom een onderlinge strijd met Leiden geregeld.

 

De Leiden Lightning hadden drie weken terug met 20-18 in Hilversum gewonnen, dus moesten de Hurricanes met drie punten verschil winnen in Leiden om de beker te pakken. Hilversum begon slecht aan de wedstrijd en door twee goede runs stond Leiden al snel op 12-0 voor. De beide PATs (point after touchdown) werden gemist. Hierna herpakte de Hurricanes  zich en door een mooie run van Mani Blijd kwamen ze terug in de wedstrijd; 12-7.

Lang stond deze score op het bord, tot de wedstrijd ontbrandde in het vierde kwart. De Hurricanes kwamen op voorsprong door een catch van Kevin Saarberg;12-14. Hierna was het Lightning dat het veld over ging en door een run weer op voorsprong kwam. Wederom miste zij de PAT; 18-14.

 

Met nog minder dan twee minuten op de klok dreven de Hurricanes het veld weer over hetgeen resulteerde in de tweede touchdown van Kevin Saarberg met nog 33 seconden te gaan. Hierna wist kicker Tim Beuckens zijn derde PAT te verzilveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *