Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Big Blue ontslaat hoofdcoach en general manager

Het ontslag van New York Giants hoofdcoach Ben McAdoo was al enigszins aangekondigd, maar ook General Manager Jerry Reese bleek vannacht tot de ontslagronde te behoren. Reese was general manager sinds 1994 en onder zijn bewind behaalde de New York Giants twee Super Bowls-overwinningen.

Door Ben McAdoo en Jerry Reese de deur te wijzen hoopt de Giants-organisatie schoon schip te maken met een desastreus verlopen seizoen. De ploeg van de Amerikaanse Westkust heeft momenteel een 2-10 record en het ontbreekt de ploeg aan elke vorm van zelfvertrouwen.

“Het was een van de meest vervelende gesprekken die ik ooit heb moeten voeren,” gaf eigenaar John Mara aan. “Ongetwijfeld vindt Reese een mooie nieuwe functie bij een andere franchise en zal ik mij over een poosje moeten verantwoorden waarom ik hem uberhaupt de laan heb uitgestuurd.”

Mara communiceerde op datzelfde moment dat Steve Spagnuolo de nieuwe interim-coach wordt. Spagnuolo mag zich meteen buigen over het dossier Eli Manning, die zich nog geen half uur na de bekendmaking van het nieuws meldde op kantoor om te vertellen dat hij deze week graag een basisplek wil tegen de Dallas Cowboys. Manning zag vorige week zijn streak van 210 opeenvolgende basisplaatsen tot een einde komen na een soap op het New York Giants hoofdkantoor.

Spagnuolo was eerder hoofdcoach van een NFL-team. Het is voor de Giants echter niet te hopen dat hij zijn track-record als voornaamste footballman meeneemt naar the Big Apple. In drie seizoenen als de hoofdcoach van de St Louis Rams verzamelde hij slechts 10 overwinningen in 48 pogingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *