Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Josh Gordon geeft Browns fans hoop

1078 dagen. Zo lang was het geleden dat Browns wide receiver Josh Gordon nog in een officiële wedstrijd was aangetreden. Daar was dit weekend weinig van te merken in de wedstrijd tegen de Los Angeles Chargers. Gordon ving vier ballen voor 85 yards en kan terugblikken op een geslaagd wederoptreden.

De leading receiver van het NFL seizoen 2013 was altijd hypergetalenteerd, drugsproblemen die al de kop opstaken tijdens zijn universiteitscarrière zetten echter hardnekkig door. In 2013 haalde hij 1646 yards op in zijn tweede seizoen bij de profs. Verschillende schorsingen volgden en hielden hem van het veld voor meer dan twee seizoenen. Zijn carrière leek voorbij na drie seizoenen en 37 wedstrijden. De ex-Baylor wide receiver gaf onlangs toe voor elke wedstrijd drugs en of alcohol in te nemen, het was een ritueel geworden.

Nu eindelijk, naar eigen zeggen, vrij van het drugsspook, krijgt Gordon een nieuwe kans. Na een lange ontwenningskuur lijkt hij eindelijk klaar om een nieuw hoofdstuk te breien aan zijn carrière. Gordon is er nog altijd maar 26, tijd genoeg om er nog iets van te maken. Dat hij meteen aan de bak moest tegen Casey Hayward, toch één van de beste cornerbacks in de NFL dit seizoen, en toch 85 yards wist te verzamelen is meteen een goede start. Hayward noemde Gordon zelfs de moeilijkste tegenstander die hij dit jaar tegenkwam. “Flash” steekt hiermee Odell Beckham, Dez Bryant, Brandin Cooks, Tyreek Hill, Michael Crabtree en Alshon Jeffery de loef af.

Het geeft de burger en de gemiddelde Browns fan moed. Als ze dit jaar dan toch 0-16 gaan – of kan er dan toch een winst af dit seizoen? – dan heeft de nieuwe n°1 overal pick een mooie bliksemafleider rondlopen in 2018.

Als Gordon op het rechte pad blijft. Een grote als misschien, maar ik hoop dat hij eindelijk zijn talent waarmaakt. Hij maakt de Browns gewoon een stuk leuker om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *