Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Week 13: GridIron’s Headlines & Flatlines

De flatlines in week 13 kwamen voort uit wat kortsluitingsmomenten. Opmerkelijk bij twee spelers bij ploegen waar de play-offs binnen handbereik zijn. Dom. Gelukkig waren er ook headlines waarbij een oude held een gedoodverfde titelkandidaat vloerde.

Flatlines

3. Rob Gronkowski
Negen vangballen voor 147 yards en je wint simpel met 23-3 van je divisiegenoot. Waarom is het dan nodig om als de wedstrijd gespeeld is je tegenstander met een hersenschudding uit de wedstrijd te rammen? Gronkowski vond het in ieder geval nodig toen Bills cornerback Tre’Davious White een bal onderschepte, om hem bewust op zijn hoofd te raken toen hij op de grond lag. De rookie van Buffalo mist met een hersenschudding mogelijk een wedstrijd en dan is het niet meer dan terecht dat Gronkowski ook een wedstrijd schorsing aan de broek heeft gekregen van de NFL. Dit staat je niet ‘Gronk’.

2. JuJu Smith-Schuster
De receiver van de Pittsburgh Steelers viel de eerste helft van het seizoen op met mooie football-acties. De spotlight bracht echter korstsluiting in de ‘rivalry game’ op Monday Night tegen de Bengals. De rookie ballenvanger lanceerde een explosieve block op Bengals linebacker Vontez Burfict en bleeft daarna nog uitdagend boven zijn tegenstander hangen. Burfict kon vastgesnoerd op een brancard het veld verlaten en Steelers hoofdcoach Tomlin was vooral kwaad op zijn pupil vanwege zijn respectloze actie na de hit. De NFL schorste ook Smith-Schuster voor onveilig spel.

1. Ben McAdoo
Eerder dan Hue Jackson van de Browns is Ben McAdoo ontslagen als hoofdcoach bij de Giants. Je kunt dan ook niet onbestraft blijven als je voor het eerst sinds 1997 zorgt dat er geen Manning speelt in de NFL. De coach slachtofferde de quarterback na 210 opeenvolgende wedstrijden in de NFL en zag dat opvolger Geno Smith het nog altijd niet in zich heeft om een winnende NFL-quarterback te worden. In 29 wedstrijden onder McAdoo scoorden de ploeg nooit meer dan 30 punten. En met een 2-10 record dit seizoen was er geen houden meer aan.

Headlines:

3. Josh Gordon
Josh Gordon heeft het nog steeds. Hoe lang de NFL hem ook schorste. De receiver van de Browns had bij zijn comeback vier vangballen voor 85 yards. Misschien niet extreem geweldig, maar wel voldoende om te laten zien dat Gordon de weinig verwende fans in Cleveland nog wat kan geven om voor te juichen dit seizoen.

2. Dez Bryant
De receiver van de Dallas Cowboys ving zijn 72 touchdown pass in zijn carriere. Daarmee is hij alleenheerser in de annalen van ‘America’s Team’ geworden. Hall of Famers Michael Irvin (65 TD’s) en Bob Hayes (71 TD’s) en levende legende Jason Witten (67 TD’s) hebben het nakijken op de pas 29-jarige receiver. Uiteraard heeft Dez nog geen Super Bowl ring, dus of hij al Hall of Fame waardig is, is nog maar de vraag. Bovendien speelt hij vooral in een passing-tijdperk, maar toch… 72 touchdowns. Ik geef het je te doen.

1. Russell Wilson
De Philadelphia Eagles waren met een 10-1 record voor deze speelronde dé te kloppen ploeg. Gesteund door het eigen thuispubliek wisten de Seattle Seahawks het huzarenstukje te klaren en zelf vol in de race te blijven voor een ticket naar de playoffs. Quarterback Russell Wilson speelde een sleutelrol. Hij was foutloos en gooide drie touchdowns bij elkaar om de overwinning veilig te stellen. Dit zou zomaar een re-match kunnen worden tijdens de Play-Offs en dan heeft Wilson zijn visitekaartje nu al afgegeven. En misschien wel laten zien dat hij net zoveel kandidaat is als MVP als Carson Wentz aan de overkant van de line of scrimmage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *