Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 14: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 14 was de laatste week dat we één van de revelaties van dit seizoen als headliner konden neerzetten. Waarschijnlijk ook de enige en laatste keer dat we de beste NFL-speler allertijden als flatliner mee konden nemen. Eens of niet?

Flatlines

3. Tom Brady
Omdat je normaal de kans niet krijgt, omdat Tom altijd wint. Gisternacht was echter een offday. Of beter gezegd inspiratieloos. De Dolphins wonnen vrij gemakkelijk van de New England Patriots, die ogenschijnlijk al bij de kraker van volgende week tegen de Steelers waren in gedachten. Geen vuiltje aan de lucht na dit verlies. Alleen een third down conversie van 0 uit 11 is hopelijk een incident en niet een teken aan de wand.

2. Marcus Mariota
De Titans zijn nog steeds in de race om de titel in de AFC South. Het is aan Mariota te wijten dát de ploeg nog in de race is en niet allang de divisietitel binnengehaald is. De franchise-quarterback kent dit jaar een flinke dip in zijn carriere en lijkt de aanval niet aan de praat te krijgen. Hij heeft nu al een pr gevestigd met 14 interceptions. Slechts tien touchdown passes stelde hij hier tegenover. Iemand is zijn mojo kwijt.

1. Defensive line Seahawks
On any given Sunday you’re gonna win or you’re gonna lose. The point is – can you win or lose like a man? Dat laatste gold niet voor de defensive line van de Seattle Seahawks. Terwijl de Jacksonville Jaguars met wat QB kneels de wedstrijd af wilde ronden, sloegen bij de NFC West contender de stoppen door. Op achtereenvolgende plays werden Sheldon Richardson en Quinton Jefferson weggestuurd. Michael Bennett kan achteraf nog wel een boete of schorsing tegemoet zien. Zeker híj als exponent van knielende spelers tijdens het volkslied zal aangepakt worden. En dan was hij ook nog maar net genomineerde voor de Walter Payton NFL Man of the Year Award. Die kan hij ook wel vergeten. Niet slim van de drie heren terwijl je team nog volop in de strijd is om de NFC West titel en er al genoeg afwezigen in de selectie te betreuren zijn door blessures.

Headlines:

3. Davante Adams
De receiver van de Green Bay Packers redde eigenhandig het blazoen van de Green Bay Packers. De ploeg die bijna de eerste ploeg werd die dit seizoen verloor van de Cleveland Browns. Adams ving kort voor tijd de gelijkmakende touchdown om in de verlenging de overwinning (en het aanzien van de franchise) met opnieuw een zespunter veilig te stellen.

2. Buffalo Bills fans
Terwijl Nederland volledig ontwricht raakte door een paar centimeter sneeuw, kozen de fans van de Buffalo Bills er bewust voor om drie uur in een sneeuwstorm te gaan staan en te kijken naar een onmogelijke wedstrijd om te spelen. Tenenkrommend en onbedoeld foutenfestival zonder goed American Football. En dan ook nog getrakteerd worden op overtime die bijna volledig benut werd. Hulde aan die trouwe fans daar in Buffalo. De eerste Nederland die zeurt over sneeuw moet zich kapot schamen richting de mannen en vrouwen die drie uur sneeuwstorm trotseerden.

1. Carson Wentz
Ik moet hem hier noemen. Voor het laatst dit seizoen. Hij was weer lekker op dreef. Met zijn vierde touchdown van de wedstrijd vestigde hij een single season record voor de Philadelphia Eagles met 33 touchdowns. De koek leek nog niet op, maar even later scheurde hij bij een scoringskans zijn kruisband af en is zijn seizoen -en misschien ook die van Philly zelf- voorbij. Daarmee is Tom Brady zijn laatste concurrent kwijt voor league MVP. Zonde… Wentz was beter gegund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *