Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Birds of Prey tegenover elkaar in Divisional Playoffs

‘Matty Ice’ mag de hoop koesteren dat hij op 4 februari de smadelijke Super Bowl nederlaag van vorig seizoen weg kan gummen. Zijn ploeg Atlanta Falcons won gisteren in een upset-overwinning van de Los Angeles Rams. Hierdoor komt de ploeg volgende week uit in de Divisional Playoffs tegen Philadelphia Eagles.

De overwinning van de Falcons was vooral te wijten aan de onervarenheid van de ploeg uit LA. Tot twee keer toe hoestte de ploeg in de eerste acte de bal op tijdens een special teams return en die fouten leidden indirect tot 10 Falcons-punten. Ondanks een korte Rams-opleving voor het rustsignaal (waarbij de ploeg terug kroop tot 13-10), kon de formatie van hoofdcoach Sean McVay in de tweede helft geen vuist maken tegen Atlanta.

Ook in de andere Wildcard-ronde was sprake van een upset. De Kansas City Chiefs verkwanselde in eigen huis een 21-3 voorsprong tegen de Tennessee Titans. De equipe van hoofdcoach Andy Reid is het hierdoor voor de zesde keer op rij niet gelukt thuis een playoff-overwinning in de wacht te slepen.

De overwinning van de Titans kwam niet zonder controverse. Tot twee keer toe floot de scheidsrechtercrew een duidelijke fumble dood, vanwege de opmerkelijke toepassing van een vermeende forward progress.

Beide ploegen deden weinig om supporters te overtuigen van hun goede intenties. Aan weerszijden werden vangbare ballen niet gevangen en de ster running back van de Chiefs kreeg ondanks de ruime voorsprong maar elf keer de bal in handen gedrukt. Tennessee had echter het geluk aan de zijde: Marcus Mariota gooide een touchdown pass naar zichzelf en was hiermee pas de tweede quarterback in de geschiedenis die dat voor elkaar kreeg (Brad Johnson / 1997). Na die merkwaardige touchdown nam running back Derrick Henry het heft in eigen hand. Hij vergaarde in totaal 191 yards (156 yards rushing, 35 yards passing).

De laatste keer dat Kansas successen boekten in het naseizoen, was tijdens de nadagen van quarterback Joe Montana. In 1994 won de ploeg in overtime tegen Pittsburgh Steelers en dwong zo een Divisional Playoff ronde af.

De NFL Playoffs zijn begonnen en het naseizoen stormt af op Super Bowl LII in Minneapolis, Minnesota, op 4 februari. Ook in Nederland kun je deze finale kijken met honderden andere NFL-fans. Gridiron organiseert namelijk weer een Super Bowl Party in het Hard Rock Cafe. Bestel je tickets via het formulier hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *