Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Verguisde white cap Jeff Triplette met pensioen

De white cap van de ‘forward progress’ tijdens de wedstrijd Kansas City Chiefs – Tennessee Titans geeft er de brui aan. Jeff Triplette gaat met pensioen. En dat is jammer voor televisiekijkend Nederland.

Een wedstrijd met Jeff Triplette aan het roer is namelijk altijd aanleiding voor controverse en ophef op de Twitter-tijdlijn. Afgelopen zaterdag misbruikte hij persoonlijk de Wildcard-wedstrijd tussen Kansas City Chiefs en Tennessee Titans om zijn afscheid kracht bij te zetten. Een onmisbare sack-fumble werd door de scheidsrechter beoordeeld als een play, waarbij de voorwaartse beweging van de quarterback tot het fluitsignaal leidde.

 

Door het fluitsignaal was de play dood en kon de daaruit resulterende fumble (en recovery) niet als zodanig worden aangevochten door de coaching staff van de Chiefs.

Ook in Europa viel de beslissing niet in goede aarde:

 

Triplette herhaalde deze stunt later in de wedstrijd nogmaals tijdens een two-point conversion, alhoewel gezegd moet worden dat deze beslissing nog te billijken was. Quarterback Marcus Mariota werd tijdens deze play inderdaad meters naar achteren gedwongen, alvorens hij de bal liet vallen.

Wie op Jeff Triplette zoekt op Google ziet een keur aan headlines over zijn verkeerde beslissing. Echt berucht werd hij toen hij Cleveland Browns offensive lineman Orlando Brown een oogbeschadiging bezorgde door een yellow flag in zijn kijkers te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *