Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia Eagles tegen New England Patriots in Super Bowl LII

Philadelphia Eagles wordt de tegenstander van New England Patriots in Super Bowl LII, die op 4 februari wordt gespeeld in Minnesota. Het is een herhaling van Super Bowl XXIX, die destijds in Jacksonville plaatsvond. In februari 2005 stond er een 24-21 eindstand in het voordeel van de Patriots op het scorebord.

De Minnesota Vikings kwamen als eerste ploeg op het scorebord. Alhoewel de Eagles-verdediging bekend staat als een goede defense tegen de rush, hadden de Minnesota geen enkele moeite om yards en first downs te vergaren over de grond. De eerste drive werd echter bekroond met een aanval door de lucht. Case Keenum wierp zijn eerste touchdown pass door Kyle Rudolph in de endzone te vinden. Keenum kreeg later in het eerste kwart de kans om de voorsprong van zijn ploeg te verdubbelen. Bij een van zijn worpen werd hij echter zo dusdanig gehinderd, dat zijn bal ten prooi viel aan de Eagles. Cornerback Patrick Robinson maakte de makkelijke onderschepping en weefde zich door een kluwe aan tegenstanders om de endzone te bereiken en de gelijkmaker op het bord te zetten.

Het was het duwtje dat Eagles nodig had in eigen huis. De Eagles hielden de Vikings de rest van de eerste helft zonder score, onder andere door een nieuwe turnover van Keenum (fumble). Zelf wisten de Eagles wel de endzone te vinden, dankzij het voetenwerk van voormalig New England Patriots-speler LaGarrette Blount. Net voor rust voegde Philadelphia quarterback Nick Foles daar, naar aanleiding van de eerder beschreven fumble, nog een 53-yard touchdown pass richting Alshon Jeffery aan toe en een 38 yard fieldgoal.

Met een 24-7 voorsprong in eigen huis bij rust leek niets de overwinning nog in gevaar te brengen. Sterker nog, de Eagles gingen de tweede helft onverstoorbaar door met waar ze mee bezig waren. Een fabuleuze fleaflicker naar Torrey Smith zorgde voor een nog ruimere voorsprong en ook Jefferey mocht nog een touchdown catch bijschrijven op weg naar het eerste Super Bowl optreden sinds seizoen 2005. Minnesota klopte nog wel aan de deur voor een late troost, maar Keenum pleegde voor de derde keer deze avond een turnover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *