Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Oud NFL Europe referee fluit Super Bowl LII

Wie een link zoekt tussen Super Bowl LII en Nederland hoeft niet lang te zoeken. De wedstrijd der wedstrijden wordt geleid door white cap Gene Steratore en laat dat nou net een van de referees zijn die crews opleidde in NFL Europe. Nederlandse scheidsrechter Arnold Buijs had het geluk om in het team van Steratore te zijn opgenomen en hem van dichtbij mee te maken.

Buijs: “Gene is een goede verhalenverteller en is een zeer aimabele persoonlijkheid. Net als in het veld straalt hij privé ook dat plezier en zelfvertrouwen uit. Die bijna positieve arrogantie geeft hij ook jou als teamgenoot mee. Hij is een echte Italiaanse Amerikaan. Open en extrovert op een leuke positieve manier. Het vrolijke centrum van aandacht in gezelschap. Vader van twee zoons, praat graag en is oprecht geïnteresseerd in jou. Gene is, net als heel veel van zijn NFL collega’s, veeleisend, streng, maar behulpzaam en ook keihard eerlijk. Hij was mijn referee in mijn tweede seizoen in NFL Europe en dat leidde tot mijn assignment als side judge in World Bowl XIV.”

Overigens is de pool van referees die het vak in NFL Europe leerde gigantisch en redelijk onderbelicht. Paperassen uit die tijd laten zien dat naar schatting 15 ‘Europese’ referees  momenteel in de National Football League actief zijn. Zelfs de naam van referee-baas Al Riveron komt terug op documenten uit het begin van deze eeuw. Drie van de scheidsrechters op het lijstje hebben zelfs Super Bowls gefloten: Clete Blakeman, Jerome Boger en Carl Cheffers.

 

Zien hoe Steratore het er tijdens Super Bowl LII in Minneapolis vanaf brengt? Ook in Nederland kun je deze finale kijken met honderden andere NFL-fans. Gridiron organiseert een Super Bowl Party in het Hard Rock Cafe met een all-you-can-eat-and-drink en de enige echte Cheerleaders van Nederland. Bestel je tickets via het formulier hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *