Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alex Smith naar Washington Redskins

Het duurt nog een maand voordat de free agent markt openbreekt, maar dat heeft de Redskins er niet van weerhouden om als eerste een high-profile trade te bewerkstelligen. Kansas City Chiefs quarterback Alex Smith komt naar D.C. in ruil voor een third-round draft pick en een cornerback.

Met het binnen hengelen van Smith is nagenoeg zeker dat Washington afscheid neemt van Kirk Cousins. Cousins kreeg twee seizoenen op rij de franchise tag opgelegd in de hoofdstad en een derde keer zou de Redskins-franchise wat geld kosten: 34,5 miljoen dollar. Een langetermijn-overeenkomst lijkt uit den boze, daar de liefde tussen Washington en Cousins al wat was bekoeld.

Smith was afgelopen seizoen de highest-rated passer in de NFL, maar is inmiddels 33 jaar oud. Aangezien het hem niet is gelukt de Chiefs ver in de playoffs te brengen, dacht het management dat het tijd was de sleutels van de auto te overhandigen aan Patrick Mahomes. Smith zal daar best wel wat gevoelens over hebben, maar die worden met het nieuwe contract in Washington goed weggepoetst. Naar verluidt gaat de voormalige quarterback van de San Francisco 49ers bij zijn nieuwe club 94 miljoen dollar verdienen met een vierjarig contract. 71 miljoen dollar hiervan is gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *