Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL ook volgend seizoen in Mexico City

De Amerikaanse president Donald Trump probeert met man en macht de Mexicanen te weren uit Amerika. De Amerikaanse NFL Commissioner Roger Goodell probeert de Mexicanen juist te omarmen. Als onderdeel van een driejarige overeenkomst tussen de National Football League en het Mexicaanse Ministerie van Toerisme wordt ook volgend seizoen een wedstrijd gespeeld in het Estadio Azteca in Mexico City: Kansas City Chiefs vs Los Angeles Rams.

De keuze voor een ploeg uit Zuid-Californie lijkt verstandig. Donald Trump zal knarsetandend naar de persconferentie hebben geluisterd. “Zuid Californie en Mexico hebben sterke historische en culturele banden. Deze wedstrijd geeft ons de mogelijkheid om de speciale connectie tussen de twee regio’s te vieren,” zei Rams eigenaar Stanley Kroenke. “We zijn enthousiast om met de NFL samen te werken om de league internationale bekendheid te geven.”

Kroenke weet waar hij over praat. Zelf loopt er Duits bloed door zijn stamboom en de quarterback die zijn franchise in St Louis veel succes opleverde kwam notabene uit Amsterdam. Kroenke is bovendien grootaandeelhouder van de Engelse Premier League-club Arsenal.

Vorig jaar werd in Mexico City de wedstrijd tussen Oakland Raiders en New England Patriots gespeeld. De wedstrijd trok 77.000 toeschouwers. Daarmee was het Estadio Azteca overigens niet uitverkocht. Volgens de website heeft het stadion een capaciteit van 87.000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *