Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alvin Kamara is rookie of the year, Brady MVP?

New Orleans Saints running back Alvin Kamara is ‘Rookie of the Year’ en Tom Brady wordt vanavond bij de NFL Honors uitgeroepen tot Most Valuable Player. Slag om de arm.

Kamara scoorde afgelopen seizoen 14 touchdowns en vergaarde 1554 scrimmage yards. Hiermee was hij tweede in de NFL. Hij voegde zijn naam bij de naam van Gale Sayers (1965) als de enige rookies in de geschiedenis van de NFL met tenminste vijf rushing touchdowns, vijf receiving touchdowns en een kick-off return voor een touchdown. Kamara ving 81 ballen en ook dat staat hoog op de lijst van merkwaardige gebeurtenissen. Slechts twee andere rookie running backs vingen meer ballen in het debuutjaar.

Kamara moest het opnemen tegen vier andere rookies, waarvan drie andere running backs: Kareem Hunt, Christian McCaffrey en Leonard Fournette.

In Amerika weten ze overigens ook al wie er vanavond wordt uitgeroepen tot NFL MVP. PR man Stacey James maakte een kapitale fout door het gesproken bedankje van Tom Brady naar aanleiding van de award op papier te zetten. Een functionaris van de New England Patriots werd gefotografeerd met het kleinood, terwijl hij opzichtig door het Mediacentrum in Minneapolis liet.

De uitverkiezing van Brady is overigens nog door niemand bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *