Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Matt Patricia nieuwe hoofdcoach Detroit Lions

New England Patriots defensive coordinator Matt Patricia is gevlogen. Hij is vandaag, een dag nadat zijn verdediging geen vuist kon maken in Super Bowl LII, aangekondigd als hoofdcoach van de Detroit Lions.

Het is niet de beste timing. Zondagnacht liet de verdediging van de Patriots 41 punten toe in Super Bowl LII en bleven er vragen over strategische keuzes, zoals het naar de reservebank verwijzen van een van de beste corners van New England, Malcolm Butler. Toch wordt Patricia in Detroit aangesteld om het missende stukje van de puzzel te leggen. De Lions zijn niet het meest stabiele team van de NFL. Aanvallend bivakkeert de franchise meestal wel in het linkerrijtje qua output op offense, defensief laten ze nogal eens steekjes vallen. De Lions eindigden dit jaar 27ste van de 32 teams in yards allowed.

Patricia was sinds 2012 defensive coordinator onder Belichick en won in die periode twee Super Bowls. In totaal bracht hij de afgelopen veertien seizoenen bij de familie Kraft in Foxboro door. Niet voor niets was hij dan ook zeer lovend richting de familie, waaraan hij zijn boterham verdiende.

Het is naar verwachting niet de enige coordinator die New England dit offseason kwijt raakt. Offensive coordinator Josh McDaniels zou in het vizier staan van de Indianapolis Colts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *