Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia Eagles boycotten Witte Huis

De Philadelphia Eagles zijn als Super Bowl-winnaar uitgenodigd in het Witte Huis. Enkele spelers van de Eagles zijn echter niet van plan het tripje naar de residentie van president Donald Trump te maken.

De onvrede over de president komt voort uit zijn houding tegenover de spelers die uit protest tegen ‘police brutality’ een knie namen tijdens het volkslied. Safety Malcolm Jenkins en receiver Torrey Smith behoorden tot een groepje dat tijdens de hymne de vuist in de lucht staken. “Ze noemen het een protest tegen het volkslied, maar dat is niet correct. Het is een protest tijdens het volkslied om aandacht te vragen voor een maatschappelijk issue,” aldus Smith.

President Trump sprak zich uit tegen de protesten en eiste van de NFL en de eigenaren dat ze spelers zouden ontslaan bij wanklanken. Volgens Trump schaadt de actie de National Football League en is dat ook de reden dat steeds meer fans zich van de sport afwenden. Super Bowl LII trok de slechtste kijkcijfers in acht jaar tijd. In totaal keken 103,4 miljoen Amerikanen naar de eindstrijd, zo’n tien miljoen minder dan de meest bekeken eindstrijd aller tijden. Super Bowl XLIX trok 114,4 televisiekijkers.

Eagles defensive end Chris Long weigerde vorig jaar als lid van de Patriots al om het Witte Huis te bezoeken en zal ook dit jaar overslaan. “Nee, ik ga niet naar het Witte Huis. Maak je een grapje,” reageerde hij als een gebeten hond.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *