Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN presenteert nieuwe bondscoach Dutch Lions

Totaal uit het niets heeft de AFBN vandaag tijdens de Algemene Ledenvergadering een nieuwe bondscoach gepresenteerd. De Canadees Michael Williams krijgt de zware taak om de Dutch Lions weer op de kaart te zetten.

Coach Williams heeft 25 jaar coaching ervaring op (Canadees) professioneel niveau, universiteit en high school. Ook in Europa heeft de 48-jarige Canadees de nodige ervaring. Zo was hij op semi-professioneel niveau actief in Duitsland, Zwitserland en Tsjechie. In die landen wist hij zich ook als speler staande te houden.

Als assistent-hoofdcoach en hoofdcoach was hij sinds 2007 onlosmakelijk verbonden aan Frankfurt Universe. Hij was daar mede-verantwoordelijk voor de wederopstanding van de Frankfurtse formatie van een vijfde divisieteam in de GFL naar een halve finalist in GFL1 in 2017.

Van 2015 tot 2017 zette Williams zijn football-loopbaan op een laag pitje om zich op zijn maatschappelijke carriere te focussen. Ook hier bleef hij niet weg van football: hij was account manager bij het statistiekenprogramma HUDL.

Alsof dat nog niet genoeg ervaring is: de coach was ook assistent headcoach bij York  University Lions (Canadese universiteit), hoofdcoach van Kiel Baltic Hurricanes (GFL1), Hamburg Wild Huskies (GFL2) en offensive coordinator van Hamburg Blue Devils (GFL1).

Ook internationaal verdiende Williams zijn accolades. Als gastcoach was hij graag geziene gast op trainingskampen in binnen- en buitenland en deed hij onder andere University of Indiana (1996/1997) en de CFL teams van Toronto, Saskatchewan en British Columbia aan. Als assistent-director van Premiere Players International stuurde hij in twee seizoenen elf kids met een scholarship naar de United States voor een mooie footballtoekomst.

Woordvoerder John Mahnen van de AFBN is verheugd met de aanstelling: “Wij hebben het netwerk van de AFBN aangewend om tot dit besluit te komen. Uiteindelijk is het plan om de Dutch Lions weer op de kaart te zetten, daarom hebben we een hoofdcoach van naam aangetrokken.”

Over de rest van de staf is nog geen mededeling gedaan. “Mike staat er open voor om met de huidige stafleden samen te werken. Hij wil graag met iedereen het gesprek aan gaan,” aldus de officiele reactie vanuit de AFBN.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *