Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders onthult Europees avontuur

De Amsterdam Crusaders hebben de plannen voor speelseizoen 2018 bekendgemaakt. Het flex-schema is volgens de organisatie nog niet compleet, maar de eerste acht matchups zijn bekend.

Van deze acht wedstrijden zijn er zes vriendschappelijke ontmoetingen met Europese tegenstanders, twee wedstrijden zijn in het kader van de Big6-competitie (waar uiteindelijk maar vier teams aan mee doen). De Big6-competitie brengt uiteindelijk een EuroBowl winnaar voort.

De Cru begint de Europese kruisvaart in Nordrhein-Westfalen op 25 maart, alwaar Dusseldorf Panther uit GFL2 zich als eerste tegenstander aanbiedt. Een week later mag het nieuwe onderkomen van de Crusaders voor het eerst in gebruik worden genomen. Op 31 maart is Cologne Crocodiles de eerste bespeler  van de nieuwe Mokumse kunstgrasmat.

In april speelt de Amsterdamse formatie vervolgens twee wedstrijden in Big6-verband. Frankfurt Universe, halve finalist uit 2017, komt naar 020 om de Amsterdammers het vuur aan de schenen te leggen. Twee weken later wacht de formatie wellicht nog een zwaardere taak, want dan moet het team ‘on the road’ naar Braunschweig Lions.

De (voorlopig) laatste drie opponenten van de Crusaders komen uit Finland, Oostenrijk en Polen. De back-to-back away game is wellicht het meest zuur. Op 16 juni speelt de Cru in Finland tegen Wasa Royals en op 23 juni worden ze al op de thee verwacht in Oostenrijk, bij de Graz Giants.

De Red Army sluit het seizoen af met een treffen op 7 juli tegen de tweevoudig Pools kampioen, Wroclaw Panthers.

De Crusaders verbaasden vriend en vijand door eind 2017 aan te kondigen dat ze niet meer uit zouden komen in de AFBN-competitie. In plaats daarvan opteerde de formatie louter internationale topwedstrijden te spelen. Thuiswedstrijden vinden plaats op een nieuw dynamisch onderkomen, dat door de gemeente is voorzien van een mooi kunstgrasveld met alle beschikbare faciliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *