Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Siberische winter lijkt AFBN naar Groningen te dwingen

Er is een grote kans dat er dit weekend helemaal geen American football wordt gespeeld. De Siberische nachten kunnen zorgen voor velduitval bij de AFBN-aangesloten verenigingen. In Groningen doen ze daar niet aan mee.

Het kwik daalt de komende nachten onder de -7 graden en dat zorgt voor een bevroren ondergrond. Wedstrijdsecretaris Jeannette Willems voorziet op enkele wedstrijdlocaties een probleem: “Noodgedwongen is er echter een uitwijk naar Groningen, mochten andere velden onbespeelbaar blijken. In principe is het kunstgras in het Noorden daar tegen bestand.”

Johan Oosterhuis van Groningen bevestigt die lezing: “Ons veld is tot een temperatuur van -15 graden Celsius bespeelbaar. Mocht de wedstrijdcommissie in de problemen komen, dan is onze locatie in ieder geval beschikbaar.”

Oosterhuis belooft eventuele bezoekers bij verplaatsing een mooie 2-voor-1 pizzadeal bij de plaatselijke Domino’s Pizza en fikse korting op een lekker broodje.

Speler-coach Dennis Nijmeijer van Amersfoort Untouchables/Purmerend Barbarians houdt de moed er voorlopig nog even in. Ook vorige week moest tot op het laatst worden gewacht met goedkeuring van de pitch: “Ik durf er eigenlijk niet veel over te zeggen. Afgelopen zondag was het veld goed, dus als de vorst gematigd blijft dan verwachten wij op eigen veld te kunnen spelen.”

Maurice Tielen van Hilversum Hurricanes is minder positief over de verwachtingen. Hij denkt dat zaterdagavondwedstrijd tussen Hilversum Hurricanes en 010 Trojans op zijn sportpark op losse schroeven staat: “Ik zag dat Gridiron dit weekend naar de Mediastad wilde komen, maar ik denk dat ze er goed aan doen het weerbericht in de gaten te houden. Deze wedstrijd gaat verplaatst worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *