Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nederland drinkt 10 maart koffie met bondscoach Dutch Lions

Nederlandse coaches zijn uitgenodigd in Amsterdam om op 10 maart kennis te maken met de nieuwe Dutch Lions bondscoach Michael Williams. De bondscoach legt in een Meet & Greet uit waar hij voor staat en geeft een presentatie over HUDL, het bedrijf waar hij vertegenwoordiger van is.

Alhoewel wij de laatste zet opmerkelijk vinden (vanuit een perceptiestandpunt hadden wij de zweem van belangenverstrengeling allicht vermeden), kan niet voorbij worden gegaan aan het feit dat de AFBN een leuk programma heeft samengesteld om op 10 maart aan te sluiten. De bond heeft ongetwijfeld gemerkt dat de aankondiging van de bondscoach enige wrevel heeft veroorzaakt bij de ‘oude’ coaches en ziet dit als een ultieme poging om de Nederlandse coaches te overtuigen.

Daarnaast heeft de bond natuurlijk ook een ander belang. Op 11 maart vindt immers de begin februari aangekondigde AFBN Dutch Lions Combine plaats.  Tijdens deze combine worden spelers getest voor het Nederlandse vertegenwoordigende team en ongetwijfeld zullen daags daarvoor een aantal coaches worden gevraagd om footballend Nederland hiermee uit de brand te helpen.

Het programma voor 10 maart:

10:00 Meeting: Head Coach Michael Williams and 2016 staff Dutch Lions
11:00 Michael Williams: “Creating Balance in Developing an Offense”
11:30 André Schleeman: “Defensive Pre-Snap and Post-Snap Reading Progression”
12:15 Hudl Presentation
13:00 Lunch
14:00 Steve Sheppard: “Scouting the Offense”
15:00 Emanuel Lewis: “Scouting the Defense”
16:00 Brian Farley: “Authentic Leadership”
17:00 Sluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *