Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New York Jets willen Kirk Cousins

Het is niet onwaarschijnlijk dat quarterback Kirk Cousins binnenkort de bestbetaalde quarterback uit de NFL is. Cousins, die niet meer in de plannen van Washington Redskins voorkomt, wordt volgende maand free agent en heeft de krantenkoppen over de deal van Jimmy Garoppolo nog scherp op het netvlies.

Jimmy G. kreeg 137,5 miljoen dollar en dat gaat de quarterbackmarkt dit offseason over de kling jagen. De deal van San Francisco gaat New York Jets waarschijnlijk geld kosten. Het team heeft laten doorschemeren geïnteresseerd te zijn in Cousins, maar moet daarvoor waarschijnlijk diep in de buidel tasten.

New York is namelijk niet het enige team dat een quarterback als Cousins wel kan gebruiken. De Broncos, de Cardinals en de Broncos zijn ook in de running voor een nieuwe spelverdeler. Ook de Cardinals hebben bij monde van hoofdcoach Steve Wilks laten weten agressief achter een quarterback aan te gaan dit offseason. Of die quarterback Kirk Cousins is, bevalt overigens te bezien. Van alle quotes die van Wilks naar buiten zijn gekomen, neigen zij meer naar een quarterback als Case Keenum of Nick Foles. Arizona heeft met de 15de pick in de NFL Draft ook prima ruilmateriaal.

Overigens is de begeerte van Cousins nog steeds opmerkelijk. Prima quarterback, prima intangibles, maar speciaal? Cousins is over de afgelopen drie seizoenen 24-23-1 in zijn 48 starts en wist zijn team niet de playoffs in te spelen. Over de laatste drie seizoenen genomen ging hij, weliswaar achter een poreuze offensive line, achteruit in completion percentage en yards en gooide hij vorig seizoen de meeste onderscheppingen in zijn loopbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *