Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdams onderonsje in AFBN Eerste Divisie

De laatste keer dat de Amsterdam Panthers en Amsterdam Crusaders tegenover elkaar stonden? “Dat zal in de playoffs van 2015 zijn geweest,” zegt teamleider Sven Janssen van de Panthers. “Toen verloren we door twee afgekeurde touchdowns.” Zondag wordt de rivaliteit tussen beide teams weer nieuw leven ingeblazen. Om 14:00 uur op het hernieuwde sportpark van de Cru.

In 2015 speelden beide ploegen nog Eredivisie. Dat is er nu niet meer bij. De Panthers zijn een team in opbouw, nadat de ploeg aan het einde van 2015 implodeerde. Een aantal veteranen bleef echter koppig geloven in een doorstart, waaronder Janssen. Voor de Cru is het verhaal inmiddels bekend: het vlaggenschip kondigde voorafgaand aan het seizoen aan alleen nog Europees te spelen, Crusaders 2 bleef in de Eerste Divisie, waar het altijd al stond ingedeeld.

Amsterdam Panthers verloor het eerste duel van het seizoen tegen het combiteam Amersfoort Untouchables/Purmerend Barbarians. Sven Janssen weet dan ook wat hij tegen de Cru kan verwachten: “Verwachtingen zijn dat het een zware pot wordt. Veel rookies aan beide kanten van de bal zullen zorgen voor veel miscommunicatie en foutjes, maar dat zijn leerprocessen. Wij hebben sinds het verlies van Amersfoort de trainingen en voorbereidingen aangepast om ervoor te zorgen dat ook de rookies klaar zijn voor deze komende game.”

De Cru wist in het eerste wedstrijd van het seizoen nog niet zodanig te overtuigen dat alle kansberekeningen al richting Sportpark Sloten wijzen. Janssen: “Het voelt als vanouds om weer tegen onze stadspartner te spelen en uiteraard gaan wij voor de winst. Onder leiding van quarterback Kyei Ross zal onze offense dit keer beter presteren dan drie weken geleden. Onze defense moet echt de toon zetten voor deze game.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *