Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden vanavond thuis tegen Hilversum

Lightning Leiden probeert vanavond in eigen huis de smadelijke nederlaag tegen Arnhem Falcons weg te poetsen. Makkelijk wordt dat niet, de ploeg treedt aan tegen Tulip Bowl kandidaat Hilversum Hurricanes. De wedstrijd vangt aan om 19:00 uur.

Lightning heeft de afgelopen weken de kans gehad om de gametape tegen Arnhem nog eens grondig te bestuderen. De conclusie hieruit lijkt dat quarterback Justin Oag meer repetities nodig had met zijn sleutelspelers. De Canadees start vanavond tegen de ‘Canes en zal vooral leunen op running back Glenn van Gorcum om het vuile werk op te knappen.

Voor de rest is het dit weekend vooral Eerste Divisie-voetbal dat de klok slaat. Daarbij meteen de belangrijke mededeling dat het duel Tilburg Wolves – Den Haag Raiders niet plaatsvindt in Tilburg, maar in Den Haag. Vanwege het aanhoudende winterse weer is het veld in 013 nog steeds niet bespeelbaar. Het is de derde keer dat de ploeg uit de Residentie thuis mag aantreden. De vorige twee partijen werden hierbij winnend afgesloten. Voor Tilburg is het de eerste keer dat zij dit seizoen mogen aantreden.

In Groningen wacht het duel Groningen Giants – Utrecht Dominators. Utrecht maakt de trip naar het Hoge Noorden in de wetenschap dat het de eerste wedstrijd van het seizoen tekort kwam tegen Amsterdam Crusaders II. Voor de Groningers is het de eerste keer dat zij in actie komen, na veel op en neer gemail met de bond over de wedstrijd tegen het combiteam Amersfoort/Purmerend.

Amersfoort/Purmerend zoekt de tweede overwinning van het seizoen. Als ze zegevieren dan is dat tevens de tweede overwinning op een Amsterdamse formatie in 2018. Na eerder Amsterdam Panthers verrassend te hebben verslagen, wacht morgen een nog grotere uitdaging. Op het veld van de Crusaders mag het combiteam namelijk proberen de 2-0 Amsterdam Crusaders op de knie te krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *