Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Pepijn Mendonca nu hoofdcoach Düsseldorf Panther

De loopbaan van Pepijn Mendonca op het footballveld zit in de lift. Nauwelijks een maand nadat bekend werd dat hij bij Düsseldorf Panther is aangesteld als offensive coordinator, komt het nieuws naar buiten dat hij gepromoveerd is tot hoofdcoach.

Mendonca krijgt deze kans, omdat zowel de hoofdcoach als de defensive coördinator van Düsseldorf hun portie aan Fikkie gaven. Hoofdcoach Deejay Anderson en defensive coördinator Gary Spielbuehler van ‘der Raubkatzen’ lieten dat vorige week aan de groep weten. Beiden heren hadden er anderhalf jaar bij de ploeg uit Nordrhein Westfalen opzitten. Mendonca geeft aan dat hij zich geroepen voelde om de coaching duties over te nemen, toen het puntje bij paaltje kwam.

Mendonca is ook offensive coördinator bij de Alphen Eagles en volgens die vereniging komt daar ook met de nieuwe carriére-switch geen verandering in. Stefan van der Neut namens de voormalig meervoudig Nederlands kampioen American football: “Het was wel onverwachts, maar de schema’s zijn gelukkig niet conflicterend. Pepijn mist uiteindelijk maar één wedstrijd bij de Eagles.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *