Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam Crusaders 2 doet moeilijk over gametape

Different team, same problems. Een aantal seizoenen nadat de hoofdmacht van Amsterdam Crusaders weigerde om de volledige videotheek met gametapes te overleggen aan de tegenstanders, heeft nu ook het kleine broertje nee op het rekwest gegeven. Een simpel verzoek om meer gametape door Groningen Giants werd door Amsterdam geweigerd. De club wil alleen één-op-één ruilen.

In een normale NFL-competitie zou dat geen problemen opleveren. Teams spelen dan wekelijks en iedereen speelt evenveel wedstrijden. Bij de AFBN is dat echter al vaker een probleem gebleken: Groningen Giants heeft op dit moment pas één wedstrijd achter de kiezen, terwijl opponent Amsterdam al drie duels heeft afgewerkt.

Georg Kramer van de Giants snapt het standpunt deels wel, maar had gehoopt op een klimaat waarbij vooral het niveau van American football in Nederland is gebaat. “Vorig seizoen hadden we ook al problemen met het uitwisselen van gametape van Amsterdam Crusaders 1, toen een deel van de opnames plots waren mislukt. Dat waren toevallig al onze aanvallende plays.”

Ergens moet hij er wel op lachen: “Ach, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. We zullen het er als Groningen zijnde mee moeten doen en inventief moeten zijn.”

Groningen en Amsterdam ontmoeten elkaar op zaterdagavond 19:00 uur. Ze hebben één ding gemeen, ondanks het scheve competitieschema — beide ploegen wisten van de Utrecht Dominators te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *