Lelystad Commanders duwt combiteam naar 0-2

Lelystad Commanders heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met 11-0 gewonnen. In de Flevopolder duwde de ploeg het combiteam van 010 Trojans / Spijkenisse Scouts zonder Sidney Kunst in de aanval naar een 0-2 record.

De eindstand stond al voor de rust op het scoreboard. De Commanders namen in het eerste kwart een voorsprong door een korte pass reception van tight end Quintijn van Dijk. Omdat de two point conversion door Frank van Deventer werd gevangen, gingen Lelystad met 8-0 aan de leiding. Dezelfde Van Deventer zorgde luttele seconden voor het rustsignaal met een lange fieldgoal voor de uiteindelijke eindstand.

De verdediging van Lelystad gaf de aanval van 010 Trojans geen duimbreed toe. De quarterback van het combiteam kon opnieuw zijn receivers niet vinden, waardoor de ploeg eendimensionaal vanuit de running game wilde knallen. De kleine en wendbare linebackers van de Commanders waren echter opgewassen tegen deze tactiek. “We hadden veel nieuwe plays,” aldus 010/Spijkenisse hoofdcoach Rene van der Pijl. “Onze offensive linemen konden niet goed omgaan met laag voorbijvliegende linebackers van Lelystad.”

Kunst kwam aanvallend niet in actie voor de Commanders. De running back scheurde in de week voor de wedstrijd een pees in de rechter middelvinger en kwam -met zijn hand ingepakt- alleen uit als strong safety. “De score had hoger uit kunnen vallen,” aldus Kunst. “Carlo van Deventer kreeg genoeg tijd, maar de lange defensive ends van de tegenstander braken regelmatig plays op.”