Paasoverwinning voor Groningen Giants

De Groningen Giants hebben op tweede Paasdag gewonnen van het combiteam Amersfoort Untouchables/Purmerend Barbarians. De inhaalwedstrijd van de Groningse seizoensopener werd met 41-6 in het voordeel van de thuisploeg beslecht.

Groningen vond op deze feestdag eindelijk het gouden ei en kwam met een goed geöliede running game voor de dag. In totaal vergaarde de running backs 126 yards. Tel daar een mooie luchtaanval met 133 passing yards bij op en je kunt je indenken dat het combiteam van buiten de provincie met de staart tussen de benen terug naar huis ging. Quarterback Emil ter Veld laat zich de overwinning goed smaken. Als MVP van de wedstrijd mag hij een lunch voor twee personen ophalen bij Broodje Ben Groningen.

De wedstrijd begon sterk voor de Groningen Giants, na een gunstige kickoff begon de aanval onder leiding van quarterback Emil ter Veld aan een drive, die slechts 8 plays besloeg. Een quarterback sneak van Ter Veld resulteerde in de eerste paaspunten.

Voor Amersfoort/Purmerend was er in de eerste helft geen eer te behalen. Een onderschepping door Giants cornerback Jonas Fahrenbruch bracht de aanval opnieuw in stelling om te scoren (wederom Ter Veld met een quarterback sneak) en toen later de Amersfoortse punt returner de bal los liet in de endzone was het Groningse special teams snel ter plaatse om nog voor de rust de stand op 20-0 te brengen.

De zware eerste helft bracht wel het beste in het combiteam naar boven en de Groningse verdediging had moeite de aanvalsdriften van de tegenstander te stoppen. Een quarterback keep bleek uiteindelijk een zeldzaam hoogtepunt, waardoor de Amersfoort/Purmerendse equipe naar 20-6 kroop.

De Groningers herpakten zich in het vierde kwart met snelle en goede drives. Ter Veld vond receiver Trini Ramoutar op een prachtige go-route en ook de verdediging van de groenen deed een duit in het zakje. Defensive tackle Donald Warno stopte de baldrager van de vijand in de eigen endzone en bracht hiermee de score op 28-6.

Het bleek de score die het verzet voorgoed verbrak. Quarterback Emil ter Veld vond met een fantastische pass zijn favoriete tight end Lars de Theije en backup quarterback Boudewijn Leereveld werd na een hevig gevecht de endzone in gewerkt door de offensive line voor een laatste score, waarmee de eindstand op het bord werd gezet.

Groningen Giants mag op 22 april laten zien dat het in Amsterdam uit het juiste hout is gesneden. De ploeg speelt dan bij Amsterdam Panthers.

Het combiteam mag een week later aan de bak. Op 15 april spelen zij tegen de Utrecht Dominators.