Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brengen financiële problemen Frankfurt Universe Eurobowl in gevaar?

Amsterdam Crusaders speelt zaterdag voor de Eurobowl tegen Frankfurt Universe, maar het is maar de vraag of “The Men in Purple” afreizen naar de Nederlandse metropool. Het marketingbureau achter Frankfurt Universe is namelijk omgevallen, waardoor de toekomst van de club in het ongewisse is.

De houdstermaatschappij AFC Universe Frankfurt heeft alle verbintenissen met Frankfurt Universe Betriebs GmbH verbroken, nu blijkt dat het bedrijf torenhoge verplichtingen heeft jegens oud-directeur Matthias Mämpel en het stadion waarin de thuiswedstrijden van Frankfurt worden gespeeld.

Fans in Duitsland maken zich zorgen, omdat net alle incasso’s zijn doorgevoerd van seizoenkaarten. Dit terwijl de club momenteel nog zonder speellicentie en zonder stadion zit. Volgens Amsterdam Crusaders vice-voorzitter Menno Gibson loopt het allemaal zo’n vaart niet en is de ploeg zaterdag gewoon in de hoofdstad: “De voorbereidingen zijn in volle gang, de accreditaties liggen klaar. Universe neemt zelfs de eigen cheerleaders mee. Ze spelen dit seizoen gewoon, ook in de GFL.”

De club uit Duitsland is in het diepste geheim bezig met een anonieme investeerder in Engeland. Deze zou een zescijferig bedrag op tafel willen gooien om Frankfurt uit de brand te helpen. De vraag is alleen hoeveel inmenging deze investeerder in ruil voor zijn liefdadigheid wil.

Wil je met eigen ogen zien hoe Frankfurt zaterdag het veld betreedt? Kaarten bestel je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *