Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Europe icoon kapt ermee

Linebacker James Harrison geeft er de brui aan. Super Bowl LII was zijn laatste optreden. De verdediger gaf aan zich niet meer op te kunnen laden voor een nieuw seizoen, “omdat hij vanwege de sport al zoveel heeft moeten missen”.


Harrison wordt over een paar weken 40 jaar oud. Verminderde speeltijd was er de reden van dat hij onlangs door Pittsburgh Steelers aan de kant werd gezet. De New England Patriots maakten dankbaar van de mogelijkheid gebruik en boden hem een éénjarig contract aan. Harrison startte twee games voor de Pats en kwam in totaal in drie games in actie.

Wat veel footballfans niet weten is dat Harrison een linebacker in NFL Europe was, voordat hij doorbrak bij de Pittsburgh Steelers. Als undrafted free agent werd hij in 2004 naar Rhein Fire gestuurd. Het is slechts een footnote in zijn mooie lange loopbaan: Rhein Fire viel dat seizoen buiten de strijd om de World Bowl met een 3-7 record.

Na zijn periode bij Rhein Fire groeide Harrison uit tot een icoon, een boegbeeld voor alles dat voor Pittsburgh staat. Met 80,5 sacks is hij all-time career sack leader van de Steel Curtain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *