Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spanning om runner up positie AFBN Eerste Divisie – Poule A

Den Haag Raiders heeft ook de volgende contender van zich afgeslagen in Poule A van de AFBN Eerste Divisie. Een week nadat de ploeg met 12-33 van Alphen Eagles won, werd ook de volgende concurrent aan de zegekar gebonden. Opponent Flevo Phantoms kon geen vervolg geven aan de feestelijke opening van het veld vorige week en ging met 6-20 onderuit.

Den Haag staat nu zes punten los op de nummer twee, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Ook Alphen Eagles wist vandaag niet dichterbij de Hagenezen te kruipen. De ploeg miste tijdens de inhaalwedstrijd tegen Nijmegen een aantal sleutelspelers en zag een priemende 20-8 nederlaag op het scorebord staan na vier kwarten spelen. Alphen hoeft niet te lang te wachten op revanche. Volgende week treffen de beide ploegen elkaar weer. Nijmegen kan met een overwinning dan boven Alphen komen, dankzij de tiebreaker.

Om maar even aan te geven hoe spannend de strijd om de tweede plek in Poule A is: Maastricht Wildcats meldde zich vandaag in het playoffs-geweld met een afgetekende zege (35-00) op Tilburg Wolves, dat uitgespeeld lijkt voor het seizoen. Met een puntendifferential van -160 hebben zij geen weerstand kunnen bieden aan tegenstanders uit de poule. Maastricht komt door de overwinning op gelijke hoogte met Alphen.

In Poule B weet Groningen Giants inmiddels ook hoe het voelt om op de ranglijst voorbij gestevend te worden. Groningen nam bij de uitwedstrijd tegen Amsterdam Panthers vandaag twee punten voorsprong op de ranglijst mee, maar wist die punten niet te koesteren. Amsterdam wist een overwinning veilig te stellen na een furieuze comeback. Een 7-14 ruststand werd omgebogen in een 22-14 overwinning.

Voor Amsterdam Panthers wacht een spannende week. Op 29 april gaat het om meer dan de eer als zij uitkomen tegen Amsterdam Crusaders 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *