Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Den Haag Raiders onaantastbaar naar 6-0

De Den Haag Raiders hebben hun record opgevijzeld naar 6-0 en een groot gat geslagen met de directe concurrentie. Na een 7-20 overwinning op directe belager Flevo Phantoms heeft de ploeg uit de Hofstad, met een wedstrijd meer gespeeld, een voorsprong zes punten.

De wedstrijd in Flevoland was de wedstrijd van Ryan ten Hulscher. Opgelijnd als receiver wist Ten Hulscher zeven keer de bal te vangen. De 110 yards die hiermee werden vergaard, resulteerden in drie touchdowns. Ten Hulscher trok hiermee de uitstekende lijn van game-breakers door. Nu receiver Nando Kersbergen met een hamstringblessure aan de kant zit, zijn het Ten Hulscher of quarterback-turned-receiver Riezwaan Bholai die de kastanjes uit het vuur halen. Quarterback Cliff Dankers vaart er wel bij. Zijn 10-uit-16 voor 153 yards en de drie scores waren genoeg om een ruststand van 0-7 verder uit te bouwen na de theepauze.

Flevo Phantoms kon alleen rond de two-minute warning van het vierde kwart iets terugdoen. Een 20-yard touchdown pass was echter alleen nog voer voor de statistici.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Den Haag van Flevo wint. In de openingsronde van de competitie werd het 33-6, waardoor de ploeg uit de Residentie in ieder geval de tiebreaker hebben opgestreken.

Door de winst van Den Haag wordt het dringen om de tweede plek in de divisie. Alle divisionisten -met uitzondering van Tilburg Wolves- lijken nog mee te dingen om de play-offs. Voor Den Haag is het vooral zaak om scherp te blijven, nu het tweede deel van het schema is aangebroken. Op 13 mei komt de formatie Nijmegen Pirates tegen. Begin maart werd daar maar slechts moeizaam van gewonnen met 21-14.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *