Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft weekend vol met AFBN American football

Het NFL Draft Weekend is ook het weekend waarin weer een aantal belangrijke matchups op stapel staan in de AFBN Ere- en Eerste Divisie. Op het hoogste niveau wordt één duel afgewerkt. In Spijkenisse probeert het combiteam 010 Trojans/Spijkenisse Scouts nog iets van een verloren seizoen te maken.

Erg makkelijk wordt dat niet. De spelers uit de regio Rotterdam spelen namelijk tegen een getergd Hilversum Hurricanes. Hilversum gaf afgelopen weekend de sleutels tot de tweede plek in de Eredivisie uit handen aan Lelystad Commanders en moet in de achtervolging. Trojans/Scouts lijkt een uitstekend en gewillig slachtoffer om de lusten eens op bot te vieren. Hoe dat precies afloopt weten we 29 april rond de klok van 17 uur.

In poule A van de AFBN Eerste Divisie staan twee rematches gepland van potjes van vorige week. Zaterdagavond mag het puntloze Tilburg Wolves op eigen veld de eer verdedigen tegen Maastricht Wildcats. Of de ploeg daar toe in staat is valt te betwijfelen. De confrontatie tussen beide roofdieren eindigde vorige week in een 35-0 overwinning voor de Limburgers.

De andere pot in Poule A volgt op zondag en vormt ook een intrigerende rematch. Alphen Eagles en Nijmegen Pirates treffen elkaar voor de tweede keer in twee weken. Nadat de Pirates vorige week de eerste matchup van de doubleheader naar zich toe trokken, hoopt Alphen op eigen veld meer tegenstand te bieden. Aansluiting met de playoff-plaatsen staat op het spel.

In Poule B is Amsterdam Crusaders – Amsterdam Panthers hét affiche van dit weekend. De Panthers hebben zich na een teleurstellend begin van het seizoen helemaal terug in de competitie gebokst en worden zienderogen beter. Of het genoeg is om de Goliath van American football-minnend Nederland te verslaan, dat valt te bezien. Een rivaliteit zoals deze brengt echter altijd het beste in spelers naar boven, dus de koploper uit 020 mag waakzaam zijn.

Groningen Giants en Amersfoort / Purmerend sluiten de speelronde af. De eerste confrontatie tussen de beide ploegen was hard, maar toch gingen de Groningers op eigen veld met een 35-6 overwinning aan de haal. Het combiteam van Amersfoort en Purmerend heeft na een leuke openingswedstrijd niet meer kunnen overtuigen. Sinds de 13-6 victorie op Amsterdam Panthers hebben de drie daaropvolgende opponenten de ploeg schade aangebracht in het doelsaldo. De combi kreeg in die drie wedstrijden 99 punten tegen en wist er zelf maar 12 te scoren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *