Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

“Eigenaar Jacksonville Jaguars koopt Wembley Stadium”

Shahid Khan, de schatrijke Pakistaans-Amerikaanse eigenaar van de Jacksonville Jaguars, wordt binnenkort eigenaar van Wembley Stadium. Dat melden verschillende bronnen vandaag. Met de koop zou een bedrag van 700 miljoen dollar zijn gemoeid. De koop van Wembley Stadium, locatie van verschillende NFL International Games, voedt speculaties dat de NFL een franchise in de Engelse hoofdstad op de korrel heeft.

Khan koopt het stadion van de Football Association. Wembley Stadium is een onafhankelijke ‘ground’, dat momenteel ook dienst doet als strijdtoneel van wedstrijden van het nationale Engelse elftal. ‘The Home of English Football’ komt zo in handen van een Amerikaan.

Het nieuws komt op de dag dat in Amerika de NFL Draft wordt gehouden en voedt speculaties over de presence van de National Football League in Engeland. Het is een aanhoudend gerucht dat de NFL naar London kijkt voor een toekomstige NFL-franchise en zelfs een mogelijke Super Bowl.

Khan is niet alleen eigenaar van de Jacksonville Jaguars. Hij is ook al eigenaar van het Premier League-team Fulham FC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *