Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeugdcoach 010 Trojans zoekt afsplitsing

Jeugdcoach Edo van der Wouden van de 010 Trojans heeft aangekondigd dit jaar 010 Trojans te verlaten om zijn eigen dromen na te jagen. Dit valt te lezen in een brief die Van der Wouden een paar weken geleden heeft verstuurd aan de ouders van de kinderen die hij coacht.

Van der Wouden schrijft in zijn brief:

“Ik ga dan misschien wel stoppen bij de Trojans, maar ik stop niet met coachen en trainen. Ik ga komend seizoen met de steun van erg veel leuke mensen een nieuwe stap maken in Rotterdam. Mijn beeld dat kinderen plezier hebben, zich op een veilige plek voelen, de kinderen persoonlijk groeien en de sport zal blijven groeien, is wat ik als coach wil neerzetten voor jullie kinderen en het liefst veel meer kinderen binnen het Flag Football – American Football in Nederland.

Nu ga ik jullie niet vragen om deze overstap samen te gaan maken, ik vind ook dat ik dit niet mag doen. Maar natuurlijk zou ik het liefst met deze groep kinderen mijn droom starten en gaan doorgroeien. Alleen dit is een keuze aan jullie als ouders en de kinderen zelf. Mijn doelen en manier van coachen zijn hen bekend, plezier maken en tot het hoogst haalbare te gaan voor elk kind en elke groep. Respect naar elkaar, de vrijwilligers en met elkaar gaan strijden voor de winst. Flag Football en het American Football samen groter maken.”

De passages in de brief suggereren dat Van der Wouden zijn eigen footballvereniging opstart in regio Rotterdam. In het verleden liet hij zich al eerder kritisch uit over de manier waarop 010 zich manifesteerde en waarop alle ‘bedrijfsgeheimen’ op straat kwamen te liggen.

De brief heeft uiteraard tot vragen geleid bij het 010 Trojans bestuur en bij de verantwoordelijke ouders. Op verzoek van de Trojans is er een maand geleden een informatieavond belegd, waar Van der Wouden niet bij was. Wel zaten de betrokken partijen naar aanleiding daarvan vorige week donderdag om tafel om de lucht te klaren, maar een oplossing hebben beide partijen nog niet gevonden.

Voorzitter Ben Wesseling: “Wij zijn natuurlijk niet blij met deze gang van zaken. Het bestuur heeft overwogen om passende maatregelen te nemen, maar gezien zijn band met de kinderen en ouders, en het succes van zowel de peewees en de cubs, leek het ons verstandiger om hem het seizoen af te laten maken. Het belang van de jeugd staat voorop. We betreuren het dat Edo voor zichzelf wil beginnen, dit is niet goed voor American football in onze regio. Deze versplintering maakt het voor bestaande verenigingen moeilijker om voldoende leden te krijgen om in competitie te blijven. Er zijn volgens het bestuur geen onoverkoombare issues met Edo. We komen dus graag tot een oplossing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *